Vështrime

Çfarë uji pimë?

Çfarë uji pimë?

''Edhe nëse çdo gjë në këtë planet do të digjej, uji do të mbetej, e në të një shkëndi për jetën e re'' Shkruan: Mr. Agim Hasani Uji është faktori kryesor për egzistimin e jetës në planetin  e tonë.

30.Mar.2015 15:25
Pisllëqet e kohës

Pisllëqet e kohës

Maqedonia ishte shtet,kishte qenë dikur por a do jetë në të ardhmen kjo mbetet enigmë, sepse çdo ditë e më shumë imazhi politik i këtij shteti po bëhet gaz në sytë e qytetarit dhe Evropës.Shkruan: Shefat M. Ademi Tashmë kupa &eu

09.Mar.2015 20:27
Erdoganizmi vs. titizmit

Erdoganizmi vs. titizmit

Qysh në maj-qershor 1948 ne ishim më se të ndërgjegjshëm se Titoja e titistët, si tradhtarë të marksizëm-leninizmit, ishin dhe mbeteshin të dëmshëm e të rrezikshëm për të gjitha partitë komuniste, për lëvizjet revolucionare dhe luf

27.Feb.2015 08:54
Atdheu im i sapolindur

Atdheu im i sapolindur

Atdheu im! Do të jem sa më i shkurtë. Ndonëse, kemi shira të bollshëm, kemi mungesë të madhe për ujë.Shkruan: Mentor Haliti Jo vetëm për shkak se vendi gjendet në një lartësi të konsiderueshme mbidetare, jo

23.Feb.2015 00:18
Alegoria e shirave

Alegoria e shirave

Midis dy të drejtave, të drejtës së lëvizjes dhe të drejtës së besimit ekzistojnë pak hapësira, e shumë probabilitete. Natyrisht, se e drejta e lëvizjes ofron përparësi të konsiderueshme natyrore, ndërkaq e drejta e besimit të ofron

09.Feb.2015 23:54
Ku ishe ti, Adam?

Ku ishe ti, Adam?

Mbi protestat, mbi migrimin, mbi zhgënjimin, mbi përgjegjësitë...Shkruan: Mehmet Kraja 1. Dua ta deklaroj vetë, që në fillim, se ky titull është i huajtur, i marrë nga një roman i Hajnrih Bëllit, i cili

09.Feb.2015 23:27
Loja për pushtet vazhdon hap pas hapi!

Loja për pushtet vazhdon hap pas hapi!

Kryetari i Komunës së Preshevës, zotëri Ragmi Mustafa, pas pushtimit të Këshillit Nacional Shqiptar, të cilin e konsideronte antishqiptar, tani është duke përgatitur një strategji të re p&eu

08.Feb.2015 23:03
Midis protestës dhe emigrimit

Midis protestës dhe emigrimit

Ky nuk është një rrëfim melodramatik për një seri me shumë episode mbi emigrimin e shqiptarëve. Nuk është komedi televizive mbi mërgimin, por është një dramë mbi ikjen e një turme të shpartalluar të qytetarëve tanë nga vendlindja

06.Feb.2015 08:22
Poshtërimi i lartësuar

Poshtërimi i lartësuar

Pakënaqësia ndër shqiptarët gjithandej po ngre krye. Jo për shkak të uljes së vlerës së euros kundrejt dollarit dhe frangut, as për shkak të pushtimit të Ukrainës prej Rusisë, aq më pak për shkak të vuajtjes së popujve të Lindjes s

28.Jan.2015 14:26