Vështrime

Qeveria e atyre që luftuan kundër UÇK-së

Qeveria e atyre që luftuan kundër UÇK-së

Ditët e fundit ngjarjet kryesore politike në Kosovë kanë pasur të bëjnë me një "rikthim" të Serbisë. Filluan me një vizitë "pelegrinësh" serbë në Gjakovë, vizitë e cila u ndalua nga protestat e banorëve të qytetit, i cili para

19.Jan.2015 16:30
"Prima Porta"

"Prima Porta"

Pakica kombëtare shqiptare që me vite të tëra jeton në Serbi, është influencuar përmes rrugëve periferike dhe atyre sistematike apo të drejtpërdrejta, duke u viktimizuar kështu me apo pa das

08.Jan.2015 00:14
Kosova në Ditën Ndërkombëtare të Migrimit!

Kosova në Ditën Ndërkombëtare të Migrimit!

Shoqëria kosovare aktualisht ndodhet përball një sfide të madhe pra, ikjes (migrimit) së qytetarëve nga vendi. Kjo sfidë (emigracionit) vjen pa dyshim si rezultat i gjendjes jo e mirë sociale, ekonomike dhe pse jo edhe asaj politike në vend.

18.Dec.2014 11:15
Lakmitarët dhe pushtetmbajtësit

Lakmitarët dhe pushtetmbajtësit

Tashmë po jetojmë një kohë, ku çdo gjë po merr kahje të duhur ku sensibilizimi i të qenurit shembull për breza të ardhshëm ka humbur vlerën sepse koha po tregon se ardhmëria e mbështetur ne interesa vetjake nuk po sjell të mira çka ka

16.Dec.2014 13:12
Festat edhe të rinjtë tallava

Festat edhe të rinjtë tallava

Flamuri u ngrit dje, flamuri u hoq sot. Normaliteti u kthye, fukarallëku, problemet u kthyen. Shkruan: Alban Alili Politikanët i morën poenat që i duhen me na e mashtrue edhe 1 vit tjetër, pleqtë vazhduen me kjajt Shqip&e

29.Nov.2014 17:20
Dhuna në Familje, temë tabu në Luginë

Dhuna në Familje, temë tabu në Luginë

Për 16 ditë duke filluar nga 25 Nëntor e deri më 10 Dhjetor në Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, OKB e ka shpallur si ditë ndërkombëtare kundër dhunës ndaj grave e cila njihet edhe si 16 Ditë e Aktivizmit. Fenomeni i dhu

24.Nov.2014 22:44