Vështrime

Islami politik në botën shqiptare

Islami politik në botën shqiptare

Një gogol po qarkullon nëpër hapësirën politike shqiptare. Ky gogol është islami politik. Dhe, vërtetë, a është ky i tillë? Apo, vetëm paragjykojmë! Sipas perceptimit të funda

20.Nov.2018 21:57
Lugina e Preshevës, në të kaluarën dhe sot!

Lugina e Preshevës, në të kaluarën dhe sot!

Trevat shqiptare në Serbinë Jugore përfshijnë; tri komuna: Preshevë, Bujanoc, dhe Medvegjë, të cilat shtrihen në lindje të Kosovës. Ato janë vazhdim i natyrshëm i Kosovës dhe trevave shqiptare në Maqedoni, si në aspektin natyror, asht

06.Aug.2018 07:58
Edhe skizofrenia e Ligjit të Luftës e ka një ilaç

Edhe skizofrenia e Ligjit të Luftës e ka një ilaç

Ministri i Jashtëm grek Nikos Kotzias është në momentin historik për vendin e tij të zgjidhjes së një problemi absurd, që ekziston mes dy vendeve tona. Jo më shumë sesa pak orë më parë, ai ka pranuar një keqkuptim shumëvjeçar duke po

14.May.2018 08:44