Vështrime

Lojërat pa kufi

Lojërat pa kufi

Edhe në Qeverinë e dalë nga zgjedhjet e fundit parlamentare, të kryesuar nga radikali i “moderuar” Aleksandar Vuçiq, shqiptarët e Luginës së Preshevës, vazhdojnë të trajtohen me met

27.Oct.2014 16:58
Satirë: Dr. Gjilpëra "Nacionale"!

Satirë: Dr. Gjilpëra "Nacionale"!

Faik Konica, mjeshtri i letrave shqipe, ka lënë një vepër me vlera artistike të titulluar "Dr. Gjilpëra". Ai, përmes kësaj proze satirike, ka vënë në bisht të lahutës idetë prapanike të shqiptarëve dhe veset e këqija të tyre, të

23.Oct.2014 13:41
Nën pentagramin e politikës

Nën pentagramin e politikës

Është fakti për tu çuditur me disa njerëz në të cilën po jetojmë,vlenë fakti të përmendet këtu për disa tipa që janë armiqë të gjithë shoqërisë,duke menduar që ti bëjnë mirë tjetrit ata në fakt janë sëmundje e vetvetes,

22.Oct.2014 00:55
Këshilli Nacional alternativë apo dilemë

Këshilli Nacional alternativë apo dilemë

Dita e zgjedhjeve për Këshilla Nacionale në Serbi po afrohet ku do të marrë pjesë edhe Lugina e Preshevës.Shkruan: Shefat M. Ademi;  Po shoh se këto zgjedhje kane marrë vrull nga të gjitha partitë politike qe veprojn&

20.Oct.2014 15:28
Gipa, risia e zgjedhjeve

Gipa, risia e zgjedhjeve

Të gjithë e dinë, mbase edhe ata që do të votojnë, se dita e 27 tetorit nuk do të sjellë asgjë të re thelbësore në politikën vendore. Vetëm vazhdim i politikës së vjetër, qoftë edhe me emra të rinj. Risia e vetme politike e këtyre

14.Oct.2014 12:00
(Pa)Barazia Gjinore dhe Femra Shqiptare

(Pa)Barazia Gjinore dhe Femra Shqiptare

Barazia gjinore nënkupton mundësi të barabarta si për meshkuj ashtu edhe për femra pa asnjë diskriminim, të drejta dhe obligime në ambientin e tyre familjar,profesional dhe shoqëror. Me një fjalë qasje dhe shfrytëzim të barabartë në

03.Oct.2014 15:40