Vështrime

Baba dimri i korruptuar

Baba dimri i korruptuar

Është bërë thuajse zakon që fundviti të shoqërohet me ceremoni festive kryesisht si një arsye për përmbledhjen e aktiviteteve për gjatë dymbëdhjetë muajve të vitit. Shpesh më shkon mendja të uroj ose të pyes veten heshtazi a th

31.Dec.2015 13:58
"Demaskim"

"Demaskim"

Edhe e keqja sjellë një të mirë, thotë populli. Ne sot, për të tashmen themi, kjo e keqe na solli një të mirë të madhe. Duke besuar dhe duke shpresuar, përkundër arsyeve për të mos besuar dhe për të mos shpresuar. Në vendin tonë u

08.Dec.2015 17:22
Më more peng shpirtin, o Ba!

Më more peng shpirtin, o Ba!

Ej babi? Më dëgjon, ty po të thërras? Pse nuk më përgjigjesh? Apo mos ndoshta atje në parajsë sillen më mirë se unë?!Hmm, nuk e di cila është arsyeja, por doja vetëm të flas pak me ty… A e di, o Ba sa më ka

11.Nov.2015 21:23
Je shumë vonë bac Berishë!

Je shumë vonë bac Berishë!

Pas më shumë se një muaji e gjysmë të krijimit të Asosacionit të komunave Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë më saktësisht më datë 12 shtator 2015, ish "“ kryeministri i Shqipërisë Sali Berisha, ka reaguar dje mbas ditë në FB duke për

30.Oct.2015 15:14
Asociacioni jetim i Luginës

Asociacioni jetim i Luginës

Asociacioni i komunave me shumicë shqiptare në Serbi është një dëshirë e shqiptarëve, e shkruar në një deklaratë të miratuar në një takim, të bojkotuar madje edhe nga partitë opozitare të Luginës, para dhjetë ditësh. Si dëshirë

20.Sep.2015 23:14
Çështja Shqiptare pas profesor Stavilecit!!!

Çështja Shqiptare pas profesor Stavilecit!!!

E pranuam me pikëllim lajmin për vdekjen e profesor Stavilecit!? Me të vërtetë një vigal i tillë, gardian i mendimit juridik dhe politik shqiptar është vështirë të përsëritet - dialektika e riciklimit të mendjeve të tilla është bara

01.Sep.2015 20:10
A jemi të pashpirtë?

A jemi të pashpirtë?

Jemi dëshmitarë të luftës në Siri, dhe fluksin e madh të emigrantëve nga Siria dhe vendeve të tjera në Maqedoni, në Preshevë dhe Bujanoc dhe vuajtjeve të tyre,, të grave dhe fëmijëve gjatë rrugëtimit të gjatë. Ata kalojnë me dhjet

19.Aug.2015 10:47
Marrëveshja nuk është reciproke, favorizon Serbinë

Marrëveshja nuk është reciproke, favorizon Serbinë

Marrëveshja Kosovë-Serbi për sigurime nuk është fare reciproke, dhe sërish shumë më tepër u shkon në favor shtetasve serbë se sa atyre të Kosovës.Shkruan: Adriatik Kelmendi E para, tash e tutje automjetet me targa të Serbisë d

13.Aug.2015 21:29
Parti apo lëvizje?

Parti apo lëvizje?

Në dilemën nëse organizimi politik duhet t'i përngjajë më shumë një stili klasik Partie Politike apo duhet të ndërtohet si një Lëvizje, historia tregon që zgjedhja mes njërës apo tjetrës është e gabuar. Vetëm shkrirja e këtyre dy

10.Aug.2015 11:21