‘Plisat’ në Serbi?0

🕔12:45 17.09.2014

Tifozët kosovar vazhdojnë t’i dalin në ndihmë Kombëtares së Shqipërisë. Tifo-grupi prishtinas, ‘Plisat’ duket se ka nisur përgatitjet për dy ndeshjet e radhës eliminatore për Kampionatin Evropian 2016 që Shqipëria do t’i zhvillojë në muajin tetor ndaj Danimarkës dhe Serbisë.

Historia 2300-vjeçare e “shqiptarëve” të Qafiristanit (video)0

🕔12:41 17.09.2014

Kjo është një temë disi e rrahur në shtypin shqiptar në formën e një kërshërie, kurioziteti shkencor, por asnjëherë nuk është marrë me seriozitet nga autoritetet tona shkencore, megjithëse kemi të bëjmë me një rast unik të ekzistencës të paraardhësve tanë, ilirëve, në një cep tjetër të botës, me mijëra e mijëra kilometra larg, që mund të hedh dritë mbi historinë e tyre, por edhe mund të pasurojë historiografinë tonë. Ngaqë, ka qenë një vend i izoluar për mijëra vjet, atje janë ruajtur të gjalla tiparet popullore, gjuhësore e zakonore pellazge-ilire-arbëreshe-shqiptare.