Vështrime

E shkuara ballkanike jeton

E shkuara ballkanike jeton

Dy ngjarje këtë muaj janë kthyer në kujtesë nga shekulli i kaluar duke i cilësuar ato si akte turpi : Vendimi për Radovan Karaxhiqin dhe një shfaqje çetnikësh në Vishegrad.   Ven

02.Apr.2019 09:08
Pse nuk na duan më kosovarët?!

Pse nuk na duan më kosovarët?!

Ka kaq kundërshti në gjërat që thuhen, kaq mosnjohje dhe më shumë përfolje, saqë çdo gjë që lidhet me Kosovën merret e shndërruar në kuptime që janë tepër kontradi

27.Feb.2019 08:17
Nuk mbrohet Kosova duke injoruar Amerikën

Nuk mbrohet Kosova duke injoruar Amerikën

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, njëherësh lider i koalicionit, Kadri Veseli, ka folur sot para rektorëve të Universiteteve Publike shqiptare të Kosovës, Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut p

18.Feb.2019 09:10
Le Monde: Erë paqeje në Ballkan

Le Monde: Erë paqeje në Ballkan

Rastet për të festuar zbrapsjen e nacionalizmave janë po aq të ralla sa edhe lajmet e mira që mbërrijnë nga Ballkani. Prandaj duhet të gëzohemi dyfish për votën e parlamentit të Athinë

29.Jan.2019 14:33
Bota në 2019 dhe Ballkani Perëndimor

Bota në 2019 dhe Ballkani Perëndimor

Retro Viti 2019 do të mundë ta rikthejë historinë. Bota do të sfidohet nga rinuklearizimi bipolar dhe nga vakuumi në lidershipin evropian pas zbehjes së “Treshes-M” të BE-së, e cila deri m&eum

30.Dec.2018 08:34