Vështrime

Kosovë, ktheja borxhin anës Lindore!

Kosovë, ktheja borxhin anës Lindore!

Spektri politik shqiptarë, i Bujanocit dhe Preshevës, përveç që ka shfaqur frikë në raport me paraqitjen e kërkesave jetike të shqiptarëve të këtyre komunave drejtë organeve shtetërore e politikave qendrore në Serbi, ata gjithë këto

25.Mar.2017 18:31
Për demarkacionin e kufirit Kosovë-Mali i Zi?

Për demarkacionin e kufirit Kosovë-Mali i Zi?

Territori i Kosovës si tokë shqiptare është e dhembshur dhe e dashur për çdo shqiptar, kudo që është. Fakti që ai është element shtetformues i Kosovës është rrjedhojë e anomalisë së rëndë politiko-diplomatike e historike që e la

06.Aug.2016 13:48
Po Shqiptarë jemi

Po Shqiptarë jemi

Shteti i Serbisë në vitin 2001 pati nënshkruar Kartën e Këshillit të Evropës për pakicat kombëtare me qëllim të rritjes dhe garantimit të të drejtave të pakicave kombëtare. Por sa po respektohen ato të drejta apo obligime që dalin ng

25.Mar.2016 15:48
Duam libra shqip dhe protesta simbolike ne Preshevë

Duam libra shqip dhe protesta simbolike ne Preshevë

Me moton " Duam libra shqip, në Preshevë u shënua protesta e radhës nga qytetarët kushtuar ndalimit të librave shqip, të cilët para pak muajve erdhën donacion nga Ministria e Arsimit të Republikës së Kosovës e të cilat nuk po lejohen q

18.Feb.2016 23:00
FADIL SULEJMANI KY MISIONAR I MADH

FADIL SULEJMANI KY MISIONAR I MADH

Në historinë e popullit shqiptar shquhen figura të mëdha historike, të cilët ditën ta shkruajnë me germa të arta atë. Të gjithë ata burra që punuan për të mirën e popullit e shqiptar, në fakt ata ishin ndriçues të përparimit dhe a

13.Feb.2016 00:57
Lugina e Preshevës, jo më një vend i harruar

Lugina e Preshevës, jo më një vend i harruar

Tri komunat: Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, që përfshihen në territorin që njihen si Kosova Lindore apo Lugina e Preshevës, janë sot, territoret shqiptare me përkrahjen më të pakët politike, ekonomike dhe sociale në rajon.Shkruan: Teuta

11.Feb.2016 16:15