Lokale

Kosova injoron Luginën

Kosova injoron Luginën

Autoritetet e Prishtinës zyrtare kanë futur “veshët në lesh” dhe në heshtje po e injorojnë faktorin politik të Luginës së Preshevës, për të sensibilizuar problemin e shqiptarëve të atjeshëm. Përfaqësuesit e Kosovës Lindore, t

06.Aug.2012 11:40
titulli.com

Të përfshihet Lugina në bisedimet Prishtinë-Beograd

Përmes një komunikate, Shoqata e të Shpërngulurve nga Kosova Lindore “Vatra” kërkon nga faktorët vendorë dhe ndërkombëtarë që Lugina të përfshihet në bisedimet e reja Prishtinë-Beograd. “Duke pasur parasysh këto  dhe frikën s

05.Aug.2012 23:32
Bujanoc: Zjarri nën kontroll

Bujanoc: Zjarri nën kontroll

Hyri në ditën e tretë “lufta” e zjarrfikësve në kompleksin me pisha në mes të liqenit të Bujanocit dhe fshatit Bogdanoc Drakça Stanojkoviq, shef i shtabit rajonal për luftën kundër fatkeqësive natyrore tha se zjarri është nën k

05.Aug.2012 18:16
titulli.com

Fluks turistësh në pikën kufitare Preshevë - Tabanoc

Pika kufitare Preshevë - Tabanoc dhe Bogorodicë në Maqedoni janë të përfshira nga fluksi i madh i makinave dhe pritjeve të gjata. Në pikën kufitare Preshevë - Tabanoc që lidhë Serbin me Maqedoninë radhët e gjata janë shkaktuar nga k

05.Aug.2012 11:48
Malet e Bujanocit në flakë

Malet e Bujanocit në flakë

Njësia zjarrfikëse e Bujanocit mbi 24 orë në luftë me zjarrin, në ndihmë edhe zjarrfikës nga Vranja. Një zjarr i madh që është përhapur në malet mbi liqenin e Bujanocit (Jezera) po vazhdon nga dita e djeshme. Njësia zjarrfik

04.Aug.2012 16:35
PVD me një këshilltarë më pak

PVD me një këshilltarë më pak

Dega e Partisë për Veprim Demokratik që vepron në komunën e Bujanocit ka një këshilltarë më pak në Kuvendin Komunal, pasi këshilltari i PDSH-së  konfirmoi sot se nuk është pjesë e koalicionit parazgjedhor. “Për momentin nuk je

03.Aug.2012 14:28
Iftar për mërgimtarët e Preshevës

Iftar për mërgimtarët e Preshevës

Depoja “Abazi”, “Theranda”, “Drini i Bardhë”, dhe Restorant “Evropa 3” nga Presheva, kanë organizuar një iftar të përbashkët me bashkatdhetarët në restorantin “Evropa 3”. Qëllimi i këtij iftari kishte karakter vëllaz

02.Aug.2012 22:01
26 intervenime, Corrotica më e rrezikuara

26 intervenime, Corrotica më e rrezikuara

Në tërë territorin e Komunës së Preshevës deri më tash nga njësia e zjarrfikësve ka pasur intervenime në 26 raste, prej tyre ato që kanë qenë më të shumta dhe me zjarre më të mëdha ishin në fshatin Corroticë më konkretisht në ko

02.Aug.2012 21:32
Abetarja gjithëkombëtare arrin edhe në Bujanoc

Abetarja gjithëkombëtare arrin edhe në Bujanoc

Abetarja gjithëkombëtare ka arritur edhe në komunën e Bujanocit. Gjithsejtë janë sjellë 300 ekzemplarë. Pas Preshevës edhe Bujanoci është bërë me Abetaren e shumëkërkuar. Këtë lajm për Titullin e konfirmoi shefi i kabinetit të k

02.Aug.2012 12:11