Lokale

Digjet Corrado në hyrje të fshatit Turi (foto)

Digjet Corrado në hyrje të fshatit Turi (foto)

Një automjet udhëtarësh i markës VW Corrado me targa të komunës së Bujanocit, rreth orës 13h, ka marrë flakë në hyrje të fshatit Turi të kësaj komune. Si pasojë e tërë makina është djegur, mirëpo udhëtarët që ishin në te nu

11.Aug.2012 15:10
titulli.com

Kolona në Konçul, mbi 5 orë pritje

Më shumë se 5 orë po ju duhen qytetarëve për ta kaluar kufirin Kosovë-Serbi. Kolona të gjata të automjeteve janë bërë në të dy anët e kufirit në Konçul (Dheu i Bardhë) dhe në Merdare. Qarkullimi i automjeteve po shkon shumë ngad

11.Aug.2012 13:10
Preshevarët në burg, akuza trafikim me njerëz

Preshevarët në burg, akuza trafikim me njerëz

Policia e Vranjës ka ngritur një akuzë penale në Prokurorinë Themelore Publike në këtë qytet, kundër Fitim J. (32) dhe Ejup S. (19) nga Presheva, për shkak të dyshimit se kanë kryer vepër penale të kalimit të paligjshëm të kufirit sh

10.Aug.2012 19:46
Bujanoci me menaxhim të kualitetit dhe mjedisit

Bujanoci me menaxhim të kualitetit dhe mjedisit

Bashkësia Evropiane dhe Qeveria e Zvicrës përmes programit të partneritetit evropian me komunat “BE PROGRES”, përkrahë procesin në futjen e sistemit të menaxhimit të kualitetit ( QMS ) dhe sistemin e menaxhimit të mjedisit jetësor ( EI

10.Aug.2012 15:47
Pranimi i diplomave nxit shpresat e karrierës në Luginë

Pranimi i diplomave nxit shpresat e karrierës në Luginë

Një marrëveshje e arritur midis qeverive të Kosovës dhe Serbisë lejon diplomat e çertifikuara nga Shoqata e Universitetit Evropian të njihen nga punëdhënësit në të dy vendet, duke zgjeruar tregun për të diplomuarit dhe punë-kërkue

10.Aug.2012 12:13
Mërgimtarët më të sëmurë se vendorët

Mërgimtarët më të sëmurë se vendorët

Temperaturat e larta nuk janë edhe shumë problem i madh për popullatën tonë që jetojnë këtu,por për mërgimtarët shihet se është vështirë të përballojnë këtë nxehtë të madh. Adnan Salihu, specialist i mjekësisë së përgjith

09.Aug.2012 15:51
Musliu: Qeverisja në Bujanoc i ka ditët e numëruara

Musliu: Qeverisja në Bujanoc i ka ditët e numëruara

Opozita shqiptare në Bujanoc është e konsiliduar dhe e përgatitur për t’i hyrë ndryshimeve jo më larg se në vjeshtën e këtij viti. Këto deklarata i ka dhënë kryetari i Lëvizjes së Progresit Demokratik Jonuz Musliu i cili siç tho

09.Aug.2012 10:37
Zjarr dhe shpërthime në Turi (foto & video)

Zjarr dhe shpërthime në Turi (foto & video)

Zjarret në komunë të Bujanocit nuk kanë të ndalur. Turija është fshati i radhës që rrezikohet nga flakët dhe shpërthime të mjeteve të mbetura nga lufta. Vetëm 15 metra nga shtëpitë e banorëve gjendet zjarri që ka përfshirë ha

08.Aug.2012 21:28
Bujanoci, vend me zhvillim të ulët ekonomik

Bujanoci, vend me zhvillim të ulët ekonomik

Komuna e Bujanocit një territor i banuar me shumicë shqiptare, serbe dhe rome cilësohet si një nga vendet më të pazhvilluara ekonomikisht në rajonin Pçinjës dhe gjithë hapësirën e Republikës së Serbisë. Ky vendbanim me afro 43 m

08.Aug.2012 21:05
Bujanoci nikoqirë i amerikanëve (video)

Bujanoci nikoqirë i amerikanëve (video)

Një grup prej 12 të rinjve amerikan dhe tre të rriturve (kujdestar të studentëve), po qëndron në vizitë në Luginë në kuadër të “Programit për Lider të rinj të Evropës Qendrore” “Liderët e rinj” që vijnë nga tre shtete

08.Aug.2012 14:44
Gjilani ua mbyll dyert studentëve të Luginës

Gjilani ua mbyll dyert studentëve të Luginës

Këshilli Kombëtar për Shqiptarët e administruar në Serbi ka kërkuar më shumë kuota studimi për të rinjtë që jetojnë në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Ky këshill këtë kërkesë e ka adresuar tek institucionet më të larta arsimore

08.Aug.2012 11:39
titulli.com

Tё kthehen kufijtë e vitit 1956, Lugina pjesё e Kosovёs

Nëse ndodh që Kosova të futet në negociata politike me Serbinë, atëherë ato negociata për temë duhet të kenë edhe çështjen e Luginës së Preshevës. Madje, disa përfaqësues partiakë, dialogun politik e shohin si mundësinë e vetme p

07.Aug.2012 11:27