Atraktive

Historia e bukur e 7 shoqeve të ngushta

Historia e bukur e 7 shoqeve të ngushta

Shoqe prej 20 vitesh, por kaq nuk mjafton që 7 shoqe të tregojnë se sa të lidhura janë më njëra-tjetrën. 7 gra nga Kina kanë vendosur ta “kurorëzojnë” shoqërinë e tyre t&eum

10.Jul.2019 08:51
Ura e Londrës feston 125 vjetorin e saj

Ura e Londrës feston 125 vjetorin e saj

Ikonikja “London Tower Bridge”, feston 125 vjetorin. Monumenti i njohur në të gjithë globin, që hapet dhe mbyllet për anijet e mëdha që kalojnë në Tamiz, është bërë një

30.Jun.2019 20:39
100 vjet më parë: Traktati i Versajës

100 vjet më parë: Traktati i Versajës

Armët kishin pushuar qysh në nëntorin e vitit 1918, por Lufta e Parë Botërore u mbyll zyrtarisht shtatë muaj më pas. Gjermania i quajti të padrejta vendimet e marra, por i miratoi me protesta të mëdha

26.Jun.2019 09:00
Gruaja e parë mjeke në SHBA

Gruaja e parë mjeke në SHBA

Elizabeth Blackwell më 23 qershor të vitit 1849, bëhet gruaja e parë mjeke në SHBA.  Ajo mbështeti arsimin mjekësor për gratë dhe ndihmoi karrierën e shumë të tjerave. Më 1857, E

24.Jun.2019 08:09