Atraktive

Si lindi legjenda e Babadimrit

Si lindi legjenda e Babadimrit

Regjistrimet e para të këtij shenjtori, peshkopi dhe mirëbërësi me origjinë nga Azia e Vogël, datojnë nga shekulli 4 pas Krishtit.  Karakteri i një gjyshi zemërgjerë, i cili u jep dhurata f

20.Dec.2019 13:20
Çfarë ka ndodhur më 20 dhjetor ndër vite

Çfarë ka ndodhur më 20 dhjetor ndër vite

Këto janë ngjarjet që kanë ndodhur më 20 dhjetor, gjatë historisë:   1832 - U lind Haxhi Zeka, luftëtar shqiptar. 1838 - U lind shkrimtari anglez Edwin Abbott Abbott. 1924 - Adolf Hitler

20.Dec.2019 12:42
Turqia zhvendos xhaminë 609-vjeçare

Turqia zhvendos xhaminë 609-vjeçare

Një xhami historike në Turqinë juglindore është zhvendosur nga vendi i saj i mëparshëm. Xhamia “Er Rizk” në provincën Batman, është një nga disa ndërtesa që po zhvendos

18.Dec.2019 10:55
Zbulohet pika më e thellë në Tokë

Zbulohet pika më e thellë në Tokë

Ankara, 13 dhjetor – Një grup shkencëtarësh zbuluan pikën më të thellë në tokë, nën një akullnajë në Antarktidë. Ndër gjetjet e tjera të “BedMachine Antarcti

16.Dec.2019 08:41