Lokale

Presheva e Medvegja së bashku në Tetovë

Presheva e Medvegja së bashku në Tetovë

Në Tetovë është mbajtur për të 18 herë festivali i folklorit burimor “Sharri këndon”, raporton tvp. Në këtë eveniment kulturor në mesin e shumë shoqërive nga trojet shqiptare pjesëmarrës ka qenë edhe SHKA “Presheva Jehon”,

02.Jul.2012 23:23
Kaos i vërtet në kuvendin komunal të Bujanocit (video)

Kaos i vërtet në kuvendin komunal të Bujanocit (video)

Kuvendi Komunal i Bujanoci ka mbajtur seancën e dytë me përbërje të re, e cila në fillim u nis me një mosmarrëveshje mes disa këshilltarëve shqiptar në opozitë dhe kryetarit të kuvendit. Kuvendi kishte paraparë të shkarkojë drejtor

02.Jul.2012 19:16
“Mi jep 100 franga ose kthehu mbrapa”

“Mi jep 100 franga ose kthehu mbrapa”

Në kufirin mes Serbisë dhe Hungarisë në “Horgosh”, më saktësisht në Suboticë, është rritur trafiku për shkak të sezonit dhe shumë automjete po presin me orë të tëra për të hyrë në Serbi, raporton Titulli. Por përveç që p

30.Jun.2012 17:46
Qeveria e Daçiqit frikëson shqiptarët e Luginës

Qeveria e Daçiqit frikëson shqiptarët e Luginës

Spektri politik shqiptarë i Luginës nuk e ka pritur mirë faktin se qeverinë e re të Serbisë do ta formojë lideri socialist Ivica Daçiq. Ragmi Mustafa, kryetar i komunës së Preshevës ka thënë për tanjug se ky lajm e ka habitur atë dh

29.Jun.2012 15:54
 Bujanoci, aty ku promovohet kultura amerikane

Bujanoci, aty ku promovohet kultura amerikane

Këndi amerikan i themeluar në gusht të vitit 2005 në Bujanoc, promovon kulturën amerikane tek të rinjtë dhe njëkohësisht u mundëson njohjen e historisë, gjeografisë të SHBA-ve dhe përvetësimin e gjuhës angleze përmes aktiviteteve të

29.Jun.2012 15:11
Vazhdon aksioni humanitar për Muhamedin

Vazhdon aksioni humanitar për Muhamedin

Edhe sot ka vazhduar aksioni humanitar për Muhamedin në qendër të Buajnocit, ndërsa interesimi për ti ndihmuar Muhamedit është shumë i madh. Aksioni i sotëm ishte pak më ndryshe se ditëve tjera, pasi që piktori nga Bilaçi, Avni Zairi

29.Jun.2012 13:45
Vetëvritet drejtoresha e shkollës

Vetëvritet drejtoresha e shkollës

Në mëngjesin e sotëm në Medvegjë, drejtoresha e shkollës fillore të fshatit Leçe, Liljana Petrovic, në shtëpinë e saj ka qëlluar burrin për vdekje, më pas ka qëlluar edhe vetën në kokë. Siç njofton Jugpress, Dejani  burri i Lil

28.Jun.2012 15:20
Organizohet festival ndërkombëtar në Bujanoc

Organizohet festival ndërkombëtar në Bujanoc

Qyteti i Bujanocit gjatë kësaj vere do të jetë nikoqir i festivalit ndërkombëtar të shoqërive kulturoro artistike nga disa vende të Ballkanit, do të fillon më 13 korrik dhe do të zgjasë deri më 15 korrik. Festivali do të organizohet

28.Jun.2012 14:45
Plagoset polici në Dobrosin të Bujanocit

Plagoset polici në Dobrosin të Bujanocit

Në fshatin Dobrosin, afër Bujanocit, sot heret në mëngjes nga territori i Kosovës ka ndodhur një sulm, siç e cilësojnë mediat serbe, terrorist në pikë kontrollin e policisë multietnike, në të cilin është plagosur lehtë një polic, i

28.Jun.2012 11:33