Kulturë

Fotoja e vetme dhe historike e Ismail Qemalit

Fotoja e vetme dhe historike e Ismail Qemalit

Padyshim se kjo foto konsiderohet si foto e vetme e Plakut të Vlorës që del nga rrethimi grek i hipur në jahtin e Dukës De Mospesier, i cili pretendonte Fronin Shqiptar.   Ismail Beu ndalon në Bari dhe prej andej

28.Nov.2018 12:34
Petro Marko, mjeshtri i letërsisë  shqipe

Petro Marko, mjeshtri i letërsisë shqipe

Petro Marko ishte arsimtar, publicist, gazetar, interbrigadist e shkrimtar shqiptar. Ai ka lindur në Dhërmi më 25 nëntor 1913. Me të kryer filloren në fshatin e lindjes më 1924, shkoi nxënës në Shkol

25.Nov.2018 09:19