Kulturë

10 libra që duhet lexuar

10 libra që duhet lexuar

Një botë e tërë jeton brenda dy ballinave. Libra mund të gjeni sa të doni, mjafton që të keni dëshirë për lexim. Autorë që shpalosin rrëfimet e tyre dhe e thonë me fjalë

27.Apr.2020 10:16
Kur Tutini dhe Novi Pazari frymonin shqip

Kur Tutini dhe Novi Pazari frymonin shqip

Studentja nga qyteti i Novi Pazarit Amina Nuroviç, që shprehet se është shqiptare e asimiluar, ka sjell disa fotografi historike mbi karakterin shqiptar të qyteteve kryesore në Sanxhak. Në llogarinë e saj n&

26.Apr.2020 17:40
Kapela Brige me origjine kelte-thrake-Ilire

Kapela Brige me origjine kelte-thrake-Ilire

Së pari, vendoset një mbajtëse fije floku rreth saj. Pastaj vihet kapela dhe një rrip i qëndisur i kuq i ngjitur në majën e kapeles që bie vetëm pak nga veshët. Pastaj kapela është e mbuluar

22.Apr.2020 09:43
Vajza ime e dashur

Vajza ime e dashur

Letër dashurie e John Keats për Fanny Brawne Kjo është një nga letrat e dashurisë që shokoi shoqërinë viktoriane në shekullin e tetëmbëdhjetë. Fejesa mes Keats dhe Fanny Brawn ishte e

15.Apr.2020 11:11
Fjalë të urta për paranë

Fjalë të urta për paranë

Gjysma e parë e jetës na kalon duke kërkuar pasuri, ndërsa gjysma tjetër duke kërkuar mjek. Një bankier është një dikush që të huazon ombrellën kur ndrin dielli dhe ta kërkon sapo

10.Apr.2020 10:29