Një smartfon Android grumbullon 20 herë më shumë informacione rreth përdoruesve se iPhone
Shkencë dhe teknologji

Një smartfon Android grumbullon 20 herë më shumë informacione rreth përdoruesve se iPhone

03.Apr.2021 09:28
0
 

Pavarësisht nëse keni një iPhone apo pajisje Android, në mënyrë anonime dërgon informacione rreth vendndodhjes suaj, numrit të telefonit dhe detajet të rrjetit lokal tek Apple ose Google. Tashmë një hulumtues ka bërë një krahasim që sugjeron se ndërsa të dy sistemet operativ grumbullojnë të dhëna, Android grumbullon 20 herë më shumë sesa iOS.

 
 Nuk janë vetëm sistemet operativ por edhe aplikacione e shërbime si Siri, Safari, iCloud, Chrome, YouTube, Google Docs, Google Messenger dhe Google Search.

Me tu ndezur smartfoni një pajisje Android grumbullon afro 1MB informacion dhe i dërgon tek Google ndërsa iOS vetëm 42KB.

1MB informacione dërgohen tek Google çdo 12 orë ndërsa iOS 52KB tek Apple.

“Tregime të moçme shqiptare” vijnë në botimin dygjuhësh shqip-frëngjisht nga QBD
Një smartfon Android grumbullon 20 herë më shumë informacione rreth përdoruesve se iPhone
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration