Propozohet zgjerimi i kapaciteteve për fëmijët shqiptar në Entin Parashkollor "Gëzimi ynë" në Bujanoc
Lokale

Propozohet zgjerimi i kapaciteteve për fëmijët shqiptar në Entin Parashkollor "Gëzimi ynë" në Bujanoc

18.Mar.2024 18:38
0

Në Shtëpinë e Kulturës në Bujanoc është mbajtur takimi lidhur me zgjidhjen e grupeve plotësuese në NP “Nasha radost” për fëmijët e komunitetit shqiptar.

Takimi u organizua nga Shërbimi i Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, me kërkesë të Këshillit Kombëtar Shqiptar.

Si autoritete për zgjidhjen e këtij problemi dhe propozimin e mundësive për zgjerimin e kapaciteteve për fëmijët e komunitetit shqiptar, në takim morën pjesë kryetari i Komunës së Bujanocit, Nagip Arifi, kryetari i kuvendi komunal, Enver Ramadani, kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Nevzad Lutfiur, pastaj Marina Iliq dhe drejtori i Entit Parashkollor "Gëzimi ynë" Millovan Aleksiq. 

Në fillim të takimit, ushtruesi i drejtorit të Shërbimit të Trupit Koordinues, Nenad Mitroviq falënderoi të gjithë për përgjigjen në takim, duke theksuar rëndësinë e zgjidhjes së kësaj çështjeje, duke theksuar se Shërbimi i Trupit Koordinues do të ofrojë të gjithë mbështetjen logjistike dhe do të përpiqet të kontribuojë në rezultatet e këtyre aktiviteteve në çdo mënyrë.

Takimi ishte shumë konstruktiv, me një përcaktim të qartë të mundësive për sigurimin e kushteve për hapjen e grupeve të reja në gjuhën shqipe dhe për të gjithë fëmijët që janë në listën e pritjes.

Përfaqësuesit e të gjitha institucioneve relevante që morën pjesë në takim u pajtuan për mënyrën afatshkurtër dhe afatgjatë për zgjidhjen e kësaj çështjeje.

Si zgjidhje afatshkurtër, u propozua gjetja e një hapësire të dedikuar që do të mjaftonte për dy grupe shtesë, siç është mungesa aktuale.

Si zgjidhje afatgjatë, u propozua që fillimisht të përgatitej një studim për mundësitë e zgjerimit apo përshtatjes së objektit ekzistues apo ndërtimit të një objekti krejtësisht të ri, i cili përveç nevojës ekzistuese për vende shtesë, do të përfshinte edhe projektimin e një rritja e numrit të fëmijëve nga të gjitha komunitetet. Mbi bazën e këtij studimi do të përgatitej projekti dhe dokumentacioni teknik.

Me qëllim të zgjidhjes sa më të shpejtë të problemit në fjalë, në fund të takimit u ra dakord që Komisioni i formuar me Vendimin e Këshillit Komunal të Bujanocit në vitin 2020 dhe Vendimin për ndryshimin e Vendimit nga viti 2023, me tre anëtarë të tjerë nga Entit Parashkollor "Gëzimi ynë" do të identifikojnë zonën në periudhën në vijim e cila do të plotësonte nevojat aktuale për hapjen e dy grupeve shtesë.

Teskti i publikuar nga Shërbimi i Trupit Koordinues:

FAZ: Rikthimi i Trumpit mund ta ngjallë idenë e shkëmbimit të territoreve Kosovë-Serbi
Rama: Marrëveshja Kosovë-Serbi të përfshihet si pjesë e anëtarësimit në BE
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration