Ambasadori i OSBE-së qëndroi në Bujanoc, prezanton takimin në fakultetin ekonomik (foto)
Lokale

Ambasadori i OSBE-së qëndroi në Bujanoc, prezanton takimin në fakultetin ekonomik (foto)

15.Oct.2021 18:57
0

Ambasadori i OSBE-së në Serbi, Jan Braathu mori pjesë në shënimin e fillimit të vitit të ri akademik në fakultetin ekonomik të Suboticës dega në Bujanoc.

Ai vizitën e tij e ka paraqitur në faqen zyrtare të Facebook të OSBES-së në Serbi.

Ky është tesktin i ploët i përkthyer nga gjuha angleze në shqip: 

Së bashku me Komisionerin e Lartë të OSBE -së për Pakicat Kombëtare, Shef i Misionit të OSBE -së në Serbi Ambasadori, Jan Braathu mori pjesë në ceremoninë e shënimit të hapjes së vitit akademik në në Fakultetin Ekonomik të Suboticës dega në Bujanoc,  i vetmi institucion publik i arsimit të lartë në Serbi që ofron klasa në gjuhën serbe dhe shqipe.

Misioni i OSBE -së në Serbi është i përkushtuar në promovimin e mundësive të barabarta për të gjithë qytetarët e Serbisë, përfshirë qytetarët e Serbisë jugore, veçanërisht të rinjtë. Arsimi është jetik për zhvillimin e çdo rajoni dhe Departamenti i Bujanocit u jep të rinjve nga Serbia jugore një mundësi për të marrë një arsim të lartë në një mjedis multi-kulturor.

Në mbështetje të arsimit shumëgjuhësh, Misioni i OSBE -së në Serbi ka organizuar kurse të gjuhës serbe dhe shqipe, për studentët e Fakultetit në Bujanoc dhe qytetarët e tjerë të interesuar vendas. Në partneritet me Ministrinë e të Drejtave të Njeriut dhe të Pakicave dhe Dialogut Social dhe qeveritë e Austrisë dhe Turqisë, Misioni i OSBE -së në Serbi po zgjeron gjithashtu Programin e Praktikës Profesionale në Serbinë jugore, duke u siguruar të rinjve të fitojnë përvojë të vlefshme profesionale në institucionet qendrore.

Komuna e Bujanocit prezanton pikëpamjet rreth takimit në Fakultetin Ekonomik të Suboticës dega në Bujanoc
Ndjenjat anti-migrante në Serbi: “Varini për pemë”
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration