Zakonet mëngjesore të një njeriut ndër më të pasur në botë, rrit produktivitetin në punë dhe cilësinë e jetës!
Trupi dhe shëndeti

Zakonet mëngjesore të një njeriut ndër më të pasur në botë, rrit produktivitetin në punë dhe cilësinë e jetës!

11.Jan.2022 08:04
0

Mund t’ju habisë të mësoni se si e kalon mëngjesin një nga njerëzit më të pasur në botë. Jeff Bezos tha se i pëlqen ta shpenzojë atë duke “ardhur rrotull”. Ai një herë tha në një fjalim të vitit 2018 në klubin Ekonomik të Uashingtonit se zgjohet herët, lexon gazetën, pi kafe dhe ha mëngjes me fëmijët e tij. Takimi i tij i parë është në orën 10:00.

Duke ofruar më shumë njohuri për rutinën e tij të mëngjesit, Bezos tha në fjalim se “Koha e tij e ‘ardhjes rrotull’ është e shumë e rëndësishme”. Së bashku me tetë orë gjumë në natë, ai tha se kjo i jepte energji dhe e ndihmon vendimmarrjen e tij. 

Ka pasur libra dhe studime të panumërta që eksplorojnë përfitimet që mund të krijohen duke u ngadalësuar dhe duke mësuar t’i kushtoni më shumë kohë vetes. Nuk është sekret se bërja e gjërave që ju bëjnë të ndiheni të lumtur dhe më të relaksuar mund të kenë një efekt pozitiv në performancën tuaj në punë.

Nuk është e mundur të kesh kohë për veten çdo ditë, sepse ndonjëherë ka vetëm periudha të ngarkuara. Kjo është diçka që Bezos iu referua kur tha se nuk beson në ekuilibrin punë-jetë, por përkundrazi në “harmoninë punë-jetë”.

Gjithashtu nuk është e vështirë të shihet se si tundimi për të bërë marrë shumë kohë për veten mund të depërtojë në pjesën tjetër të ditës së punës. Kjo kërkon sigurisht një disiplinë në jetën e përditshme.

Në një pikë më të gjerë, jo të gjithë e kanë luksin për të qenë në gjendje të ngadalësojnë shpejtësinë, por është e domosdoshme dhe e nevojshme me aq mundësi sa secili prej nesh të merrni kohë për veten tuaj sepse kjo do të sillte në mënyrë të pashmangshme produktivitet dhe përmirësim të cilësisë së jetës tuaj. /BI/Edel Strazimiri / SCAN

Serbia planifikon të shpërndaj për të rinjtë nga 100 euro, kur nis dhe si bëhet aplikimi?
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration