Shqipëtarët dhe heroina në Sërbinë e Jugut
Lokale Shqiptarët në Serbi

Shqipëtarët dhe heroina në Sërbinë e Jugut

17.Jun.2012 23:29
0

Pjesa më e madhe e heroinës vjen nga Afganistani, shkon në Bullgari, prej aty kalon në Sërbinë e jugut, në Veliko Tornova, pastaj dijmë që një pjesë e saj shkon në Beograd , vazhdon në Hungari dhe pjesa tjetër , kalon nëpërmjet Kosovës , më pas kalon nga Shqipëria, Mali i Zi dhe në Itali. Ky nuk është më sekret, dijmë gjithashtu që diaspora shqiptare në Zvicër, sidomos disapora kosovare, ka patur monopolin e tregut të heroinës, ka rënë në 10-15 vitet e fundit, për shkak të politikës zvicerane, e cila ua ka lehtësuar përdoruesve gjetjen e heroinës, duke e bërë tregun më pak të paligjshëm, por prap e dijmë që Kosova është një bazë shumë e rëndësishme, për shpërndarjen e heroinës nëpër Europë. Në këtë kuptim është shumë e korruptuar, dëmton figurën e qeverisë, dhe ky është problem shumë i madh. Nuk kemi ende një agjenci vendase në Kosovë për zbatimin e ligjit, që të jetë e aftë ta trajtojë këtë problem, as NATO nuk është aty që të merret me çështjet e heroinës , por do të shihni që Kosovës do ti bëhen presione të mëdha, që të zhvillohen institucionet e saj dhe të funskionojnë lidhje më të ngushta me komunitetin europian, do ti bëhet presion që të pranojë delegacione policore nga Gjermania, Britania, Franca, e vendet e tjera, që të nisë trajtimi i këtij problemi. Për momentin zëvendëson ekonominë e vërtetë, dhe tundimi është i madh, sepse me lëndët narkotike fitohen shumë para, tundimi është që të mos merresh fare me ekonominë e vërtetë, sepse nga ekonomia e nëndheshme fitohen shumë më tepër para, por kjo nuk kontribon në mirëqenien e popullit të kosovës, dhe stabilizimin e vendit./Misha Glenny/Titulli.com/

Thirrje për familjarët - Nikoqirët e nxënësve të shkollave të mesme nga Amerika
Vatra: Të veprojmë edhe në Medvegjë si në Bujanoc
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration