Reagim ndaj vendimit për anashaklimin e kuadrove shqiptarë në Gjykatën për Kundërvajtje Preshevë
Lokale

Reagim ndaj vendimit për anashaklimin e kuadrove shqiptarë në Gjykatën për Kundërvajtje Preshevë

15.Oct.2021 14:13
0

Kryetari i kuvendit komunal në Presehevë, Sami Salihu ka reaguar ndaj vendimit të Këshillit të Lartë i Gjyqësisë në Beograd rreth emërimit të kuadrove shqiptarë në Gjykatën për Kundërvajtje Preshevë.

Postimi i plotë në Facebook nga Sami Salihu:

Është hera e dytë që Këshilli i Lartë i Gjyqësisë në Beograd bënë propozim për gjykatës në Gjykatë për Kundërvajtje në Preshevë duke injoruar totalisht kuadrot shqiptare që kanë plotësuar kushtet për t'u emëruar si gjykatës në këtë gjykate.
 
Duke mos marrë parasysh strukturën etnike të Preshevës, duke mos përfillur Konventat ndërkombëtare për të drejtat e njeriut dhe pakicave kombëtare, por edhe duke injoruar Kushtetutën, ky organ ka anashkaluar kuadrot tona, duke propozuar dikend që do të duhet të udhëtoj mbi 50 km, për të punuar në Gjykatën për Kundërvajtje Preshevë.
 
Ftoj përfaqësuesit e ambasadave të huaja, përfaqësuesit e OSBE-së por edhe krerët e shteteve të Shqipërisë dhe Kosovës që të ngrisin zërin lidhur me punësimet e kuadrove shqiptare në institucione shtetërore.
Një vaksinë universale kundër të gjithë koronaviruseve?
Organizohet manifestim fetar kushtuar ditëlindjes së Pejgamberit Muhamedit s.a.v.s ( pjesëmarrësitë)
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration