Komuna e Bujanocit thirrje publike për praktikë profesionale (apliko)
Lokale

Komuna e Bujanocit thirrje publike për praktikë profesionale (apliko)

26.Feb.2021 17:25
0

Komisioni për punësim pranë administratës komunale në Bujanoc shpallë thirrje publike për realizimin e praktikës profesionale në vitin 2021-2022.

Kjo është thirrja publike e publikuar në ueb-faqen e komunës së Bujanocit:

Në bazë të nenit 43. alineja 1. pika 3) dhe pika) e Ligjit mbi punësimin dhe sigurimin për rastet e papunësisë (“Gazeta Zyrtare RS”, nr. 36/200988/2010,38/2015 dhe 113/2017-ligje tjera) dhe nenit 39 të Vendimit të këshillit komunal të komunës së Bujanocit (“Gazeta Zyrtare e rrethit të Pcinjës” nr.30/08), dhe në bazë të vendimit të Këshillit komunal nr. 02-1/21-03 të datës 25.01.2021, Komisioni për punësim, shpallë THIRRJE PUBLIKE PËR REALIZIMIN E PRAKTIKËS PROFESIONALE NË VITIN 2021-2022.                                                                                 

 I.PËRSHKRIMI I PROGRAMIT DHE LARTËSIA E MJETEVE

Programi i praktikës profesionale i dedikohet personave të papunësuar të cilët për herë të parë aftësohen profesionalisht për profesionet të cilat i kanë fituar për llojin dhe shkallën e caktuar profesionale, ndërsa me qëllim të afëtsimit për punë të pavarur dhe të dhënies së provimit profesional, në pajtim me ligjin ose me aktin e përgjithshëm të punëdhënësit.

Programi i praktikës profesionale zgjatë në pajtim me ligjin, gjegjësisht në pajtim me aktin mbi organizimin dhe sistematizimin e punëve te punëdhënësi, edhe ate:

  • deri në 12 muaj për praktikantët me përgatitje superiore;
  • deri në 9 muaj me përgatitje të lartë profesionale;
  • 6 muaj për personat të cilët kanë të kryer shkollën e mesme.

Për detaje më të hollësishme rreth konkursit, klikoni në linqet më poshtë:

Teksti i konkursit

Forma e aplikacionit

Shtabi Emergjent: Objektet e hotelierisë dhe qendrat tregtare të hapura deri në orën 2 gjatë fundjavës
KIPRED: S’do të ketë marrëveshje Kosovë-Serbi para vitit 2023
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration