Elmaid Beqiri menaxher në kompani zvicerane, Bujanoci pa perspektivë për rininë  e shkolluar
Lokale

Elmaid Beqiri menaxher në kompani zvicerane, Bujanoci pa perspektivë për rininë e shkolluar

19.Dec.2018 18:51
0

Elmaid Beqiri, ka studiuar në drejtimin shkenca kompjuterike dhe inxhinieri profesion i cili i ka hap perspektivë për punë më Prishtinë. Ai tani punon në një kompani zvicerane dhe porositë rininë në komunë  e Buanocit që ta ndjekin ëndrrën e tyre edhe pse vendi nuk ofron perspektivë.

"I lus të gjithë rininë e komunës së Bujanocit, të studiojnë në drejtime të ndryshme mos të dëshpërohen asnjëherë dhe ta ndjekin ëndrrën e tyre gjate gjithë jetës”, theksoi gjatë një bisede për Titulli.com. 

Fillimisht na tregoni një biografi të juaj të shkurt?

Beqiri: Jam Elmaid Beqiri i lindur në  Bujanoc. Shkollën fillore dhe të mesme e kam kryer ne Bujanoc, pastaj kam vazhduar studimet në Prishtinë në universitetin për Biznes dhe Teknologji (UBT) drejtimi Shkenca Kompjuterike dhe inxhinieri.

Kur jeni angazhuar në kompaninë zviceran-kosovare në Prishtinë, cila është pozita juaj?

Beqiri: Jam duke punuar si  menaxher dhe IT  në një kompani gjigante nga Zvicra “ Swiss Marketing Group “ që nga viti 2013. Brenda kësaj kompanie janë shumë nën kompani tjera në drejtime të ndryshme teknologjike , ku kjo kompani shtrihet edhe në vende tjera të botës dhe shume bashkëpunime.

Çfarë roli ka kompania në të cilin ju punoni ?

Beqiri:  Kompania jonë është një grup i kompanive në lëmi të ndryshme teknologjike, ku brenda kësaj kompanie janë qendra e thirrjeve, zyre e zhvillimit, zyra e BACKUP kompanive, etj.

Cila është perspektiva e profesionit  që ju bëni dhe si mundë të inkurajohen të tjerët për këtë punë?

Beqiri:  Isha student i vitit të dytë dhe shpreha interesimin për punësim dhe takova ketë kompani. Pastaj mu dha mundësia me u inkuadrua në këtë biznes dhe kisha dëshirë shumë të madhe për punë,falë angazhimit të palodhshëm nga ana ime arrita dhe fitova besimin e 100% nga ana e presidentit të kompanisë.  Hap pas hapi arrita të marrë edhe pozitën e menaxherit, ku për gjithë këto vite kemi kaluar nëpër shumë punë dhe projekte të ndryshme. Gjatë periudhës së punës kemi arritur falë angazhimit të të gjithëve e arrijmë 100 punëtorë në degën e Prishtinës. Kompani kishte në  të kallumen edhe  shumë degë në qytete të ndryshme Gjilan ,Tetovë, Tiranë dhe Bujanoc dhe ne disa vende tjera të Evropës.

A mundë të na thani diçka për rininë, shkollimin dhe perspektivën në komunën e Bujanocit? 

Beqiri: I lus të gjithë rininë e komunës së Bujanocit, të studiojnë në drejtime të ndryshme mos të dëshpërohen asnjëherë dhe ta ndjekin ëndrrën e tyre gjate gjithë jetës. Momentalisht po shihet që në komunën e Bujanocit nuk ka perspektivë dhe nuk po ofrohet mundësi punësimi, por besoj edhe uroj që të ardhmen të na ofrohet kjo mundësi në vendin tonë për mundësi zhvillimi.

 

Evropa në rrëmujë dhe në frenimi i agresionit të Rusisë
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration