"Demaskim"
Vështrime

"Demaskim"

08.Dec.2015 17:22
0
Edhe e keqja sjellë një të mirë, thotë populli. Ne sot, për të tashmen themi, kjo e keqe na solli një të mirë të madhe. Duke besuar dhe duke shpresuar, përkundër arsyeve për të mos besuar dhe për të mos shpresuar. Në vendin tonë u krijuan kushte për zhvillimin e personave të maskuar, madje të maskuar (maskim, jo vetëm me një maskë).

Shkruan: Flamur Sylejmani

flamur-sylejmani

Besimi qytetarë shfrytëzohej prej grupeve të vogla njerëzish. Sakrifikoheshin qytetarët për sigurimin e brezave të këtyre grupeve. Ndërrimi i maskave, siç ndodhi shpesh për gjatë 16 viteve, nuk u vërejt sa do të duhej të vërehej. Ky ndërrim maskash, u kuptua si ndryshim bindjesh, u kuptua si distancim i autorit nga vepra.

E që në fakt ishte vetëm ndërrim maske, drejtë realizimit të qëllimeve të reja. Në këtë mënyrë realizuan qëllimet, duke mos u penguar nga kritikat e mundshme për “punët” e kryera. Shfrytëzuan besimin, thyen shpresën. Edhe më i sinqerti humb besimin edhe më optimisti humb shpresën, përball rezultatit ngecës. Premtime, papërgjegjësi. Me këtë u ballafaqua shoqëria në vazhdimësi, vazhdimësi e thelluar vazhdimisht. U përdor edhe lufta, e cila mbetet vlerë e pa krahasuar.

Përdorej për të përfituar mbështetësit dhe protagonistët e saj. U shfrytëzua, për tu fyer më vonë. Fyerje që veç sa rrit vlerën e saj, në peshoren e të sinqertëve atdhedashës. Demaskim që do të duhej të ndodhte para fyerjeve dhe shqetësimeve të pa merituara. Në emër të luftës morën pushtetin. Pushtet, që u shfrytëzua kundër mbështetësve dhe kundër protagonistëve të vërtet të luftës. Sepse, ndërtuan pushtet me servilët, me të pa vlertë ambicioz, që nuk brengoseshin për pasojat.

Kjo, u mundësua me ndihmën e atyre që mbanin maskën e paqësorit. Kombinim maskash, për mjegull në errësirë. “Krah, për ti thyer krahët. “Paqësor”, për të dhunuar paqen. Përveç politikë-bërësve, të maskuar për gjatë gjithë kohës ishin edhe ata që do të duhej të ishin të pavarur, e që analizat e tyre të ndërtoheshin duke pasur për bazë parimin e paanshmërisë. Analistët. Sikur u krijua bindje në shoqërinë tonë, ata që prezantohen si profesionist të fushave të ndryshme, tu besohet pa rezerva!

Besim deri ne atë masë, ku mendimi i tyre të interpretohet saktësisht, nga bindja në paanshmëri (ashtu siç do të duhej të ishte). Të besosh, e të tradhtohesh. Na ndodhi kjo, besuam për të mos qenë të sinqertë ndaj vetës. Sepse besimi ndaj jo të sinqertit, është mos sinqeritet ndaj vetës. Vetëdijesimi pas pësimit, është mësim i vonuar. Demaskim me kosto. Demaskim shpresëdhënës.

 

Opinionet e autorit janë personale dhe nuk paraqesin mendimin e Portalit Informativ-TITULLI  

Më more peng shpirtin, o Ba!
Baba dimri i korruptuar
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration