Pse njerëzit bëjnë “Troll”-ngacmojnë dhe fyejnë në internet?  (video)
Lokale Titulli Lab

Pse njerëzit bëjnë “Troll”-ngacmojnë dhe fyejnë në internet? (video)

08.Jun.2022 07:17
0

“Troll” janë njerëz real që lënë qëllimisht mesazhe provokuese ose fyese në internet për të tërhequr vëmendjen, për të shkaktuar telashe ose për të mërzitur dikë dhe kur veprojnë në grup ata promovojnë çështje të caktuara në mënyrë të koordinuar.

Kjo video është realizuar si pjesë e fushatës për promovimin e një seri video për edukimin medial.

Projekti: “Mendo dy herë, kliko origjinalitetin” Referencat: EU vs Disinformation; DW-FactCheck; NLP Checkology ; BBC.CO.UK/Bitesize.

“Projekt i realizuar në kuadër të Programit të granteve të vogla për Media, i financuar nga Ambasada Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe administruar nga Qendra për Media & Reforma (MIRC) në Nish. Pikëpamjet, opinionet dhe konkluzionet e shprehura në projekt nuk pasqyrojnë domosdoshmërish pikëpamjet e MIRC-së dhe Ambasadës së SHBA-së, por vetëm të autorit.”

Delegacioni nga Bujanoci e Presheva takim në Washington me McDowell
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration