Protesta në Serbi kundër racizmit ndaj shqiptarëve: I pranishëm edhe studenti nga Presheva (video)
Lokale

Protesta në Serbi kundër racizmit ndaj shqiptarëve: I pranishëm edhe studenti nga Presheva (video)

22.Mar.2021 07:02
0

Lëvizja kundër dhunës, “Gratë në të zeza” ka mbajtur një aksion protestues me rastin e Ditës Ndërkombëtare kundër Racizmit, duke dënuar gjuhën e urrejtjes, intolerancën dhe ksenofobinë kundër komunitetit shqiptar në Serbi, si dhe kundër shqiptarëve të Kosovës. 

Kryetarja e kësaj lëvizjeje, Stasha Zajoviq tha për televizionin N1 se përfaqësuesit më të lartë të shtetit të Serbisë po fusin terma racistë dhe diskriminues në komunikimin zyrtar dhe se kjo legalizon gjuhën shoviniste dhe raciste të urrejtjes dhe shkel Kushtetutën dhe ligjet në fuqi.

Pjesë e kësaj proteste ishte edhe Arta Veliu, student dhe aktivist nga Presheva i cili është shprehur se nuk është ndjenjë e mirë të ndihesh i diskriminuar, përcjellë Titulli.com.

Si një shembull i nxitjes së intolerancës racore dhe kombëtare, kjo lëvizje thejsoi shfaqjet e ministrit serb të Mbrojtjes, Aleksandar Vulin, i cili përdor termin “Shiptari” sa herë që flet për shqiptarët. “Gratë në të zeza” u bënë thirrje institucioneve kompetente të reagojnë dhe sanksionojnë Vulinin dhe të gjithë të tjerët që përhapin diskriminim racor.

Aksioni, i cili u zhvillua paqësisht, u sigurua nga anëtarët e Ministrisë së Punëve të Brendshme.

Preshevarit i konfiskohet ora e dorës me vlerë sa një shtëpi, 87.000 CHF
Mali i Zi në kërkim të naftës, nis eksplorimi nga konsorciumi italo-rus
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration