Mbahet tryeza e diskutimit  “Sfidat e arsimit shqip në Luginë të Preshevës” (video)
Lokale Vizionet Atraktive

Mbahet tryeza e diskutimit “Sfidat e arsimit shqip në Luginë të Preshevës” (video)

03.Mar.2023 07:36
0

Është mbajtur tryeza e diskutimit me tëmën “Sfidat e arsimit shqip në Luginë të Preshevës” , në të cilën morën pjesë faktorë lokal relevant për arsim me mbështetje të programit të Qeverisë së Kosovës përmes Këshillit Kombëtar  Shqiptar.

Tema e diskutimit ishte fokusuar në sfidat e arsimit shqip, tekstet shkollore në gjuhën shqipe si dhe mundësia e zhvillimit dhe fuqizimit të bashkëpunimit mes shkollave shqipe në Luginë me institucionet arsimore e shkollore në Kosovë.

Diskutuesit pjesëmarrës ishin Enkel Rexhepi, përfaqësuesit nga Këshilli Kombëtar Shqiptar, Enkel Rexhepi, kryeshefi për shërbime publike pranë adiministratës komunale në Bujanoc Fejzi Beqiri, drejtori i  shkollës së mesme “Sezai Surroi” në Bujanoc, Zejni Fejzullahu, drejtori i shkollës fillore “Naim Frashëri” në Bujanoc, Fadil Ebibi, Profesoresh e gjuhës shqipe Anita Behluli, Arta Kadriu dhe të tjerë.

Diksutimi i plotë është në Yotube dhe mundë të përcillini se cilat ajnë sfidat e arsimit shqip , problemet dhe mundësitë e avancimit.

Organizata “Vizionet Atraktive” dhe Portali Informativ Titulli.com do të vazhdojë me aktivitete të këtilla që kontribuojnë në përmirësimin e gjendjes së arsimit shqip dhe nxitjen e proceseve në dobi të zhvillimit të demokracisë në nivel lokal. 

"Projekt i realizuar me mbështetje të programit të Qeverisë së Kosovës përmes Këshillit Kombëtar  Shqiptar. Pikëpamjet, opinionet dhe konkluzionet e shprehura në projekt nuk pasqyrojnë domosdoshmërish pikëpamjet e Qeverisë së Kosovës apo Këshillit Kombëtar  Shqiptar por vetëm të autorit".


Sinani nga SHBA: Takimi me kryetarin e Komitetit për politikë të jashtme në Senatin amerikan, Menendez
Ragmi Mustafi, kryetar i organit të përkohshëm në Këshillin Kombëtar Shqiptar
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration