Halo, glasaj za Zejniju!
Srpski

Halo, glasaj za Zejniju!

16.Jun.2014 10:55
0

Da politika nema nameru da se ukloni sa obrazovnih institucija pokazuje i današnje glasanje na Nastavničkom savetu srednje škole “Sezai Suroi” u Bujanovcu.

U utorak, u srednjoj školi “Sezai Suroi” u Bujanovcu, glasalo se se za troje kandidovanih za direktora, vršioca dužnosti Zejnija Fejzulahija, bivšeg direktora Iljmija Ibrahimija i za novog kandidata Muharema Gogu. Glasove za direktora ove obrazovne intutucije dali su 125 zaposlenih, od 144 koji su imali pravo glasa.

Iako se ovo glasanje uzima kao mišljenje a ne kao obaveza, ono je manipulisano od lokalne politike. Na glasanje je Zejni Fejzulahu dobio 91 glasova, Iljmi Ibrahimi 15 i Muharem Goga 14 glasova, dok su 5 glasova bili nevažeči.

Sve je izgledalo da je prošlo u redu, ali u pozadini se skrivala lobistička kampanja za prvog kandidata, pa je i rezultat nametnut.

Novinar portala Titulli ja upoznat od profesora ove škole da su imali telefonske pozive od svojih kolega ali i od članova partije na vlasti Demokratske Partije (DP), da se glasa za kandidata Zejnija Fejzulahija za direktora ove obrazovne institucije.

Putem telefonskog poziva profesorima je naređeno da glasaju za vršioca dužnosti a ne za dvoje ostalih kandidata, što predstavlja flagrantno kršenje procesa izbora direktora.

Današnje glasanje je samo početak izbora direktora srednje škole “Sezai Suroi”, jer kandidat za direktora treba uzeti saglasnost od Nacionalnog Saveta Albanaca, Školskog odbora, a zatim i odluku Ministarstva Prosvete Republike Srbije.

Titulli je od svojih izvora saznao da je predsednik optine Bujanovac bio uključen u izbor direktora, dajući naredbe svojim poslušnima za glasanje Zejnija Fejzulahija, jer prema njemu “on je poslušan i radiće kako kaže prvi čovek opštine”.

Kako je izveštavano ranije, još dok nije imenovan direktor, nego kao vršilac dužnosti, izabranik predsednika Nagipa Arifija, je radio povrede koje je evidentirao republički inspektor, povrede koje su ga koštali rezrešenjem.

Iako je Fajzulahu u javnosti izjavio da je ispravio ove povrede otvarajući konkurs za zapošljavanje po drugi put, Titulli je uspeo da obezbedi informaciju da je vršilac dužnosti opet uradio povrede, za koje ćete sigurno saznati narednih dana./Titulli.com/

Od Srbije zavisi da li će 2020 biti u EU
Još četiri ekipe nastavljaju takmičenje na turniru "žBu Cup 2013"
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration