Përfundon trajnimi me nxënës nga Bujanoci dhe Presheva, qeverisja lokale tema kryesore (foto&video)
Lokale Vizionet Atraktive

Përfundon trajnimi me nxënës nga Bujanoci dhe Presheva, qeverisja lokale tema kryesore (foto&video)

29.Mar.2018 10:48
0

Në sallën e kuvendit komunal në Bujanoc është mbajtur seminari final në të cilin morën pjesë 80 nxënës të shkollave të mesme nga Bujanoci dhe Presheva.

Pjesëmarrësve iu drejtua edhe koordinatori i zyrës së OSBE-së në Bujanoc, Gjakomo Bosisio dhe u shpreh se është kënaqësi të shoh një fotografi të kuvendit komunal të mbushur me njerëz të rinj.

“Misioni i OSBE-së është duke financuar këtë projekt në kuadër të punës në promovimin e tolerancës dhe parandalimin e radikalizmit. Ne themi se siguria është koncept i gjërë dhe nuk ka të bëjë vetëm më sundimin e ligjit por lidhet edhe me inkurajimin e të rinjve, edukimin dhe qeverisjen e mirë”, theksoi mes tjerash Bosisio.

Gjatë këtij seminari me një ligjëratë e diskutim prezantoi edhe kryetari i komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi i cili foli mbi rolin dhe përgjegjësit e kryetarit të komunës dhe funksionimin në përgjithësi.

Kryetar i organizatës “Vizionet Atraktive”, Ibrahim Rustemi u shpreh se seminari ka ndikuar në forcimin e komunikimit mes nxënësve dhe janë inkurajuar në informim lidhur me funksionimin e qeverisjes lokale.

Ligjëratat gjatë seminarit u mbajtën nga bashkëpunëtorët e këtij projekti Fejzi Beqiri dhe Gani Rashiti të cilët shpjeguan për pjesëmarrjen qytetare referendumin ,ankesat, iniciativat dhe tubimet qytetare .

Dugagjin Hasani, udhëheqës i grupit të Preshevës i tha nxënësve se do të vazhdoj bashkëpunimin në aktivitetet e ardhshme dhe falënderoi për pjesëmarrje aktive gjatë gjithë seminare të organizuar në kuadër të projektit.

Ky seminar i mbajtur me dy grupet pjesëmarrës ishte i përbashkët dhe njëkohësisht përmbylli ligjëratat lidhur me funksionimin e qeverisjes lokale, rolin e kryetari të komunës, kuvendit, aktivizimi i qytetarëve në vendimet e komunës dhe organeve tjera publike.

Ky aktivitet u organizua nga “Vizionet Atraktive” në kuadër të projektit “Rinia Aktive në Bujanoc dhe Preshevë” i mbështetur financiarisht nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim Evropian në Serbi (OSBE).

Presheva me buxhetin më të madh në historinë qeverisëse, afro 13 milion euro (video)
Këshilli Kombëtar Shqiptar me kërkesë edhe ndaj NATO-së për sigurinë në Luginë
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration