Učenici žele više odgovornosti od opština Bujanovac i Preševo (video)
Srpski

Učenici žele više odgovornosti od opština Bujanovac i Preševo (video)

25.Apr.2018 22:09
0
Učenici srednjih škola iz Bujanovca i Preševa izneli su da imaju sasvim malo informacija o odlukama, troškovima lokalnih institucionalnih zvaničnika i opštoj transparentnosti opština.
Leotrim Veseli, srednjoškolac u "Sezai Surroi" u Bujanovcu smatra da opština nije transparentna jer gradjanin treba da traži ono što želi da zna ali se to ne objavljuje za gradjane.

"Naravno, troškovi svih zaposlenih trebaju biti objavljeni zato što koriste sredstva od poreza gradjana, a njihovo stanje treba znati", rekao je Veseli između ostalog. 

Mirzade Ramadani učenica ove škole takodje smatra da opština Bujanovac nije tako transparentna i da se svi troškovi treba biti objavljeni. 
 
Prema rečima učenika srednje škole Škeljćim Ademi, nije potrebno objavljivati troškove gradonačelnika, već samo organizacije i ne treba trošiti sredstva na večere ili na druge neproduktivne načine. 

Učenici osnovnih i srednjih škola u Preševu i Bujanovcu ocenili su da su njihove opštine na niskom nivou transparentnosti i da ne objavljuju svoje troškove. 

Elma Fazliu, student medicine, rekla je za Titulli.com da transparentnost u Preševu još nije dostigla nivo, ali i da se njihovi troškovi treba objavljivati, jer kao gradjani imaju pravo da znaju gde se troši i novac koji dolazi iz Vlade Srbije.
 
Slično tome, Diellza Veseli takodje smatra da opština Preševo nema puno transparentnosti, ali se poboljšava i u pogledu izdataka treba da budu objavljene jer smo u demokratskoj državi u kojoj ljudi biraju gradonačelnika i imaju pravo da znaju i njegove troškove.

"Nivo transparentnosti koji mora biti i što je pravo da znaju gradjani gde se troši buđet ili novac za različite organizacije još nije postignut", rekla je Entela Aliu.

Jedan srednjoškolac u Preševu procenjuje da transparentnost povećava poverenje u lokalnu samoupravu.  

"Opština Preševo ima transparentnost, ali još uvek nije dostigla nivo i da troškovi gradonačelnika treba objavljivati jer će tako gradjani povećavati poverenje u opštinskim institucijama", rekao je Taulant Ređepi iz gimnazije "Skenderbeu" u Preševu. 

Sumeja Iseni, učenica u tehničkoj školi u Preševu, smatra da je opština Preševo prilično transparentna, ali ipak nije dostigla pravi nivo i da je neophodno znati šta se desilo u opštini, a posebno sa buđetom. 

Bez obzira na nivo transparentnosti opština u opštinama Bujanovac i Preševo, učenici traže više odgovornosti od opštinskih lidera jer mogu na taj način uticati na bolje upravljanje javnim novcem i opštoj situaciji./Titulli.com/
 
Opštinska uprava u Preševu ugrožena kolapsom, gradjani da zahtevaju veću transparentnost (video)
Bujanovačka administracija sa novom reorganizacijom, 180 zaposlenih (foto i video)
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration