Salihu: Transparentnost Skupštine opštine u Bujanovcu će se poboljšati
Srpski

Salihu: Transparentnost Skupštine opštine u Bujanovcu će se poboljšati

05.Mar.2018 08:09
0
Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Adnan Salihu će biti posvećen i bliže svojim gradjanima i uvek će biti spreman da čuje njihov glas u okviru lokalne institucije odlučivanja.

On je tokom razgovora za Titulli.com rekao da će njegova kancelarija biti otvorena dok će njegov angažman nastaviti u oblasti transparentnosti.

"Sednice Skupštine opštine se direktno prenose na televiziji i tokom tih sednica svi novinari imaju pravo da prisustvuju a ukoliko vidim neku prepreku da se pojavila svakako ću reagovati", rekao je Salihu.

Na vebsajtu opštine su imena i kontakti 41 odbornika skupštine, ali ne postoje odluke ove institucije za koje gradjani nisu informisani, piše Titulli.com.

"Biću posvećen da odluke koje donosi Skupština opštine budu objavljene na sajtu opštine kako bi gradjani Bujanovca mogli da imaju bolji pristup odlukama koje su odobrena", rekao je Salihu.

Predsednik organa koji donosi odluke u Opštini Bujanovac, Adnan Salihu na pitanje Titulli.com, da li postoje tehničke mogućnosti da skupština opštine objavljuje transkripte govora odbornika, rekao je da će raditi u tom pravcu da pokažu veću transparentnost.

"Objavljivanje transkripta Skupštine opštine će biti razmatran i videće se tehničke mogućnosti da li bi se moglo postići, ali ću pokušati da to bude moguće", naglasio je Salihu.

Predlozi opozicionih odbornika se često ne uzimaju u obzir od strane rukovodstva Skupštine, iako možda ti predlozi mogu biti od interesa zajednice, ali Salihu kaže da oni predstavljaju narod i njihovi zahtevi treba da se poštuju.

"Svi odbornici su izabrani glasovima gradjana i da svaki odbornik predstavlja nekoga ili neko mesto, tako da ću se baviti time da ispunim sve uslove kako bi svaki odbornik bilo iz pozicije ili opozicije budu jednaki", rekao je Salihu.

Skupština opštine Bujanovac broji 41 odbornika, a na čelu je mešovita albansko-srpska vlast.

Adnan Salihu je izabran za predsednika Skupštine opštine Bujanovac 23. februara 2018. godine i da je zauzeo poziciju pokojnog Jonuza Musliua.

"Nakon smrti pokojnog predsednika Jonuz Musliu nije bilo lako da preuzmem ovu dužnost, naročito u trenutku kada se on našao na vrhuncu svoje aktivnosti, jer smo bili dugogodišnji saradnici", priseća se Salihu./Titulli.com/


Arifi: Naš prioritet, privredni razvoj, i zahtevi se ne zaustavljaju nad zvaničnim Beogradom (video)
Obrazovanje prioritet Opštine Preševo, kapitalne investicije oko 2,5 miliona evra (statistika)
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration