Preševo sa najvećim buđetom u vladajućoj istoriji (video)
Srpski

Preševo sa najvećim buđetom u vladajućoj istoriji (video)

29.Mar.2018 10:24
0
Opština Preševo za ovu godinu odobrila je buđet od oko 1,5 milijardi dinara i jedan je od najvećih buđeta u istoriji funkcionisanja ove opštine.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Preševa, Armenda Aliua prioritetni projekti su snabdevanje vodom, industrijska zona, subvencije za poljoprivredu i mala i srednja preduzeća.

"Ovogodišnji buđet je usredsredjen na snabdevanje vodom, projekat vredan 2 miliona evra, od čega 700.000 evra obezbedjena su od norveške ambasade i oko 400 hiljada evra iz buđeta opštine Preševo", rekao je Aliu tokom razgovora na Titulli.com.

On je takodje napomenuo da je, za razliku od prethodne godine, sadašnja lokalna vlast fokusirala se na razvoj poljoprivrede i mala i srednja preduzeća za koje je izvršeno povećanje buđeta.

"Buđet se razlikuje od 2017. godine, jer smo ove godine po prvi put izdvojili 60 miliona dinara za subvencionisanje malih i srednjih preduzeća, sa 20 miliona iz opštinskog buđeta. Ranije za subvencije smo imali samo 3 miliona dinara. Što se tiče poljoprivrede, vrednost subvencija iznosi 25 miliona dinara", rekao je Aliu.

Ovo sadašnje upravljanje takodje je posvećeno završetku prve faze industrijske zone, koja će koštati buđetu oko 30 miliona dinara.

"Opština Preševo je već izdvojila 10 parcela u kojima će početi prva faza i stvoriti uslovi za strane i lokalne investitore da prošire svoju delatnost u industrijskoj zoni s izgradnjom objekata na ovim parcelama", rekao je zamenik gradonačelnika Preševa, Armend Aliu.

Prema njegovim rečima, buđet 2018. godine je takodje dao prioritet u oblasti obrazovanja i zdravstva.

"Pored industrijske zone u kojoj će se ove godine proizvoditi prvi proizvod, investiraće se u kompletnu adaptaciju tri najvećih škola u "‹"‹Preševu, domu zdravlja i izgradnji hitne pomoći", rekao je Armend Aliu.

Dok je načelnik privrede i finansija pri Opštinskoj upravi Preševa, Besnik Sadiku tokom razgovora za Titulli.com izjavio je da je buđet za 2018. godinu 1.463.499.987 dinara ili oko 12.300.000 eura.

"Ove godine imamo buđet od oko milijardu i po dinara, od kojih je oko 800 miliona dinara predvidjeno sopstvenim prihodima, a od transfera od oko 670 miliona dinara", rekao je Besnik Sadiku.

Opština Preševo po prvi put 2016. godine je imala rekordan rast buđeta od oko 1.2 milijarde dinara, dok se ove godine buđet povećao blizu skoro 300 miliona dinara.

Detaljan buđet možete naći na linku a postoje i projekti predvidjeni u oblasti infrastrukture i drugim investicijama na teritoriji opštine Preševo. / Titulli.com/

Bujanovac: Lokalne zajednice sa projekt-predlozima, Veliki Trnovac i Končulj zadovoljni realizacijom (video)
Opštinska uprava u Preševu ugrožena kolapsom, gradjani da zahtevaju veću transparentnost (video)
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration