Bujanovac: Lokalne zajednice sa projekt-predlozima, Veliki Trnovac i Končulj zadovoljni realizacijom (video)
Srpski

Bujanovac: Lokalne zajednice sa projekt-predlozima, Veliki Trnovac i Končulj zadovoljni realizacijom (video)

20.Mar.2018 07:29
0
U opštini Bujanovac funkcionišu 29 lokalnih zajednica za koje opštinski buđet izdvaja sredstva za tehničku podršku pri realizaciji projekata na osnovu zahteva svake zajednice.

Seljami Mustafa, Sekretar Skupštine opštine je istakao za Titulli.com da je opština Bujanovac broji 29 lokalnih zajednica koja konkurišu sa projektima pre izrade godišnjeg buđeta.

"Lokalne zajednice iznesu svoje prioritete za realizaciju pojedinih projekata u periodu raspodele buđeta i u okviru normalnog ostvaruju svoje projekte", rekao je Mustafa.

Prema njegovim rečima, za 2018. godinu iz opštinskog buđeta za mesne zajednice je predvidjeno oko 3 miliona i 900 hiljada dinara za tehničko poslovanje.

"Ovaj iznos dodeljen je samo za tehničke troškove lokalnim zajednicama dok za ostvarivanje projekata finansijska sredstva se dodeljuju na osnovu projekata i zahteva koja lokalne zajednice čine i na osnovu prioriteta utvrdjenih od strane opštine", rekao je Mustafa.

On je rekao da se nisu svi zahtevi lokalnih zajednica sprovodili u prethodnim godinama, ali je gradonačelnik Šaip Kamberi pogledao koji su zahtevi prioritetni i verujem da je implementacija projekata zadovoljavajuća.

Na osnovu buđeta opštine Bujanovac za 2018. godinu planirana su oko 181 miliona dinara za infrastrukturne projekte u svim lokalnim zajednicama, uključujući i grad Bujanovac.

Lokalna zajednica Veliki Trnovac, jedna od najvećih u opštini, podnela je projekte koji su u interesu stanovnika i zadovoljni su do sada realizacijom.

Agim Haljiti, Predsednik mesne zajednice Veliki Trnovac je rekao da je u novembru 2017. godine podneo zahteve ali to ne znači da će se svi realizovati, nego će se uzeti u obzir oni projekti koji su od vitalnog značaja za gradjane Velikog Trnovca.

"Verujem da će se barem polovina naših zahteva odobriti od strane Skupštine opštine i da će prelaskom projekata u programu buđeta oni biti realizovani 100%", rekao je on.

On je takodje rekao da je delimično zadovoljan finansiranjem od strane opštinskog buđeta na osnovu svog kapaciteta za finansiranje projekata.

Haliti je sa velikim zadovoljstvom izjavio da su već realizovana dva projekta od velike važnosti za mesnu zajednicu Veliki Trnovac, kanalizaciona mreža i korita reke.

Zadovoljan implementacijom projekata je takodje i Zilćeflji Šerifi, Predsednik lokalne zajednice Končulj koji je rekao da skoro svake godine najmanje se realizuju po dva projekta u infrastrukturu.

"U 2017. godinu u mesnu zajednicu Končulj do decembra svi projekti su realizovani. Dva projekata za asfaltiranje dva puteva su završeni a u 2018. godini smo tražili nove projekte”, rekao je u razgovoru za Titulli.com, Zilćeflji Šerifi.

Za mesec mart 2018. godine od strane Skupštine opštine su raspisani izbori u svim lokalnim zajednicama i očekuje se da će u roku od dva meseca mesne zajednice imati nova rukovodstva, a zatim će one stvarati most izmedju zahteva gradjana i opštine. / Titulli.com /

Obrazovanje prioritet Opštine Preševo, kapitalne investicije oko 2,5 miliona evra (statistika)
Preševo sa najvećim buđetom u vladajućoj istoriji (video)
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration