Bujanovačka administracija sa novom reorganizacijom, 180 zaposlenih (foto i video)
Srpski

Bujanovačka administracija sa novom reorganizacijom, 180 zaposlenih (foto i video)

30.Apr.2018 09:13
0
U upravi opštine Bujanovac zaposleno je 180 osoba u različitim službama, od kojih 165 su sa ugovorima na neodredjeno vreme dok 15 njih su sa ugovorima na odredjeno vreme, rekao je Načelnik Fadil Aliti.

On je u intervjuu za Titulli.com objasnio da gradjani mogu naći službeni zahtev za pristup dokumentima od javnog značaja na svim šalterima za opštinske usluge, gde zaposleni nastoje da budu na usluzi gradjana ali i da budu transparentni.

Haliti je izmedju ostalog naglasio da su reorganizovali opštinsku administraciju čime su osnovali i nove direkcije ili službe.

"Unutar opštinske uprave je osnovana nova služba pod nazivom Direkcija za razvoj i investicije dok smo Direkciju za društvene delatnosti razdvajali u dve direkcije, što znači da sada postoje Direkcija za javne službe i Direkcija za društvene delatnosti", rekao je Haliti.

Prema njegovim rečima, u okviru Direkcije za finansije formirana je Kancelarija za nabavke, u Direkciju za društvene delatnosti osnovana je kancelarija za mlade a u kabinetu predsednika formirana je kancelarija za dijasporu.

"Ove promene su napravljene promenom odluke o organizaciji opštinske uprave odobrene od strane Skupštine opštine i nove uredbe o sistematizaciji radnih mesta odobrene od strane opštinskog veća", rekao je Haliti tokom razgovora za Titulli.com.

Što se tiče zaposlenih u opštinskoj administraciji i sadržaju po njihovom etičkom kodeksu zapošljavanja, Haliti je rekao da je većina zaposlenih stručna i da su dobro upoznati sa radom koji rade.

"Postoje i usluge koje se mogu uraditi elektronskim putem, bez dolaska u opštini kao što je na odeljenju za urbanizam", rekao je Haliti.

Predstavnik opštinske uprave, u pogledu transparentnosti, kaže da opština Bujanovac na nivou gradova i opština ima mnogo boljeg ranga od nekih većih gradova.

"Nećemo se pohvaliti za ovaj nivo koji smo postigli ali nastavićemo da se trudimo za veću transparentnost“, rekao je Haliti.

U razgovoru ostvarenog za Tituli.com, Haliti je rekao da je opština Bujanovac već redizajnirala svoju veb stranicu u koju se objavljuju odluke koje donosi skupština opštine, opštinsko veće, opštinska uprava i daju se sve vesti o aktivnostima gradonačelnika kao i drugih opštinskih zvaničnika.

Fadil Haliti se takodje izrazio pozitivno da je oblik zahteva za pristup dokumentima od javnog značaja već postavljen u šalterima opštine.

"Oblik gradjanskog zahteva za dokumente od javnog značaja postoji, ali i na internetu postoje zahtevi za informacije od javnog značaja, u kojima se gradjani mogu usmeriti putem zvanične forme", rekao je Haliti./Titulli.com/

Učenici žele više odgovornosti od opština Bujanovac i Preševo (video)
"Komunalia" sa planom za informacionu web stranicu, nedostatak vode za piće u Bujanovcu (video)
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration