Tani mund ta pyesni edhe Apple Siri rreth Covid-19
Shkencë dhe teknologji

Tani mund ta pyesni edhe Apple Siri rreth Covid-19

23.Mar.2020 09:41
0

Apple po bën përpjekjet e saj në luftën kundër koronavirusit të ri dhe ka përditësuar asistentin e famshëm digjital me zë – aplikacionin Siri për t’iu përgjigjur disa pyetjeve të thjeshta në lidhje me Covid-19, duke i drejtuar njerëzit drejt disa prej burimeve më autoritative shëndetësore në internet.

Siç është raportuar nga CNBC këtë fundjavë, pyetjet me zë ndaj Siri-të sikurse “hej Siri, a kam coronavirus?” do t’ju drejtojnë tek një listë pyetjesh të shpejta në lidhje me simptoma të tilla si kolla e thatë dhe çrregullimet në frymëmarrje.

Sigurisht që Siri nuk është në asnjë mënyrë një zëvendësim për një profesionist shëndetësor, por përgjigjet në aplikacion janë dhënë nga Shërbimi i Shëndetit Publik i SH.B.A.-së, dhe Siri mund t’ju drejtojë tek faqja e internetit e Qendrave për Kontrollin e Sëmundjeve ose madje mund t’ju bëjë që të telefononi shërbimet e emergjencës.

Qosja: Mohimi i gjuhës letrare është çështje politike
Përdorni këtë “hile” për të mbajtur mend çdo gjë që lexoni
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration