Kthehu ...

Lugina

Në “VM Center” do të fillojë punën në muajin gusht banka komerciale

👤Redaksia 🕔19:45 26.07.2017

Pronari i qendrës tregtare në Preshevë “VM Center”, Faton Sylejmani ka nënshkruar kontratë me Bankën Komerciale për hapjen e ekspoziturës brenda objektit të kësaj qendre.

Lexo Artikullin e plotë

Fillojnë xhirimet e filmit “Shpresa e Humbur” edhe në Bujanoc

👤Redaksia 🕔19:29 26.07.2017

Filmi “Shpresa e Humbur” i regjisorit Valton Jakupi ka filluar xhirimet edhe në komunën e Bujanocit.

Lexo Artikullin e plotë

Shfrytëzohet rezerva buxhetore prej 440 mijë dinarëve nga komuna e Bujanocit (dokument)

👤Redaksia 🕔12:44 26.07.2017

Anëtarët e këshillit komunal të komunës së Bujanocit kanë aprovuar propozim vendimin mbi shfrytëzimin e rezervës buxhetore prej 440 mijë dinarëve.

Lexo Artikullin e plotë

Komuna e Bujanocit ndanë 40 mijë dinarë për stacionin shëndetësorë në Klenik

👤Redaksia 🕔12:26 26.07.2017

Këshilli komunal komunës së Bujanocit gjatë seancës së sotme ka aprovuar kërkesën e shtëpisë së shëndetit për ndihmë financiare prej 40 mijë dinarëve.

Lexo Artikullin e plotë

Vuçiq: Avokati shqiptar ka blerë shtëpi në Vrajë

👤Redaksia 🕔10:19 25.07.2017

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq ka thënë mbrëmë në televizion “Pink” se ka është informuar për rastin që një avokat shqiptarë ka blerë shtëpi në Vrajë, transmeton Titulli.com.

Lexo Artikullin e plotë

43 milion dinarë për punimet në Shtëpinë e Shëndetit në Medvegjë

👤Redaksia 🕔10:05 25.07.2017

Zyra për Investime Publike e Qeverisë së Republikës së Serbisë ka miratuar projektin e rekonstruktuimit të Shtëpisë së Shëndetit në Medvegjë, tha drejtori i këtij institucioni, dr Dragan Angjelkoviq.

Lexo Artikullin e plotë

“Putevi Srbija” ka asfaltuar afro 3 km rrugë në komunën e Bujanocit

👤Redaksia 🕔11:44 24.07.2017

Duke i falënderuar ndërmarrjes shtetërore publike “Putevi Srbije” janë asfaltuar 3 kilometra rrugë në territorin e komunës së Bujanocit.

Lexo Artikullin e plotë

Fejzullahu drejt transferimit në Kroaci

👤Redaksia 🕔11:02 24.07.2017

Osijeku është pranë mbylljes së marrëveshjes me Tiranën për Mervejl Ndokit dhe Reuben Akua, ndërkohë që edhe Albi Doka është në “shënjestrën” e klubit kroat, që momentalisht i ka edhe dy shqiptarë të tjerë në ekip, Eros Grezdën dhe Muzafer Ejupin.

Lexo Artikullin e plotë

Kopallat-globale të politikës shqiptare po lënë Luginën e Preshevës pa rini!

👤Redaksia 🕔09:06 24.07.2017

Drilon Hyseni i sapo diplomuar në Universitetin e Prishtinës e ka të vështirë të gjejë hapësirë në vendlindjen e tij në Bujanoc në mungesë të perspektivës dhe se i vetmi vend që ata i pret me dëshirë është enti për punësim.

Lexo Artikullin e plotë

Zafiroviq: Detyra e qeverisje lokale nuk është gjeopolitika por hapja e vendeve të reja të punës

👤Redaksia 🕔07:50 23.07.2017

Këshilltari në kuvendin komunal në Bujanoc, Nenad Zafiroviq nga Partia Përparimtare Serbe ka polemizuar në seancën e fundit për problematikën e Bujanocit.

Lexo Artikullin e plotë

Raportuesit e Komitetit për Monitorim takim në Trupin Koordinues

👤Redaksia 🕔10:36 21.07.2017

Raportuesit e Komitetit për Monitorim të Kuvendit Parlamentar të Këshillit të Europës janë takuar me përfaqësuesit e Trupit Koordinues dhe janë njohur me situatën në komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

Lexo Artikullin e plotë

Përfaqësue nga Këshilli Evropës qëndruan në Bujanoc

👤Redaksia 🕔10:33 21.07.2017

Ekspertët e komisionit faktëmbledhës të Këshillit të Evropës, qëndruan në Bujanoc dher zhvilluan takim me kryetarin e komunës Shaip Kamberi.

Lexo Artikullin e plotë

Mungesa e teksteve shkollore shqip, mosnjohja e diplomave probleme në Luginë

👤Redaksia 🕔10:28 21.07.2017

Kryetari i Këshillit Nacional të Shqiptarëve, Jonuz Musliu tha sot në një takim me anëtarët e Komisionit për monitorimin e Këshillit të Evropës në Bujanoc, se Serbia mund të bëjë përparim drejt Bashkimit Evropian, mirëpo të drejtat e shqiptarëve janë ende të rrezikuara.

Lexo Artikullin e plotë

Në vend pagesën rrugore në Preshevë vendoset mbushësi për vetura elektrike

👤Redaksia 🕔15:17 20.07.2017

Në vendpagesën rrugore në Preshevë që shpien në drejtim të Maqedonisë ka filluar të funskionojë mbushësi i veturave elektrike.

Lexo Artikullin e plotë

Festivali “Presheva Jehon” anashkalon pjesëmarrësit nga Bujanoci

👤Redaksia 🕔14:53 20.07.2017

Në qytetin e Preshevës do të organizohet festivali folklorik me shoqëri artistike nga qytete shqiptare të rajonit por është anashkaluar pjesëmarrja nga Bujanoci.

Lexo Artikullin e plotë

Partisë Përparimtare Serbe nuk i intereson qeverisja lokale në Bujanoc

👤Redaksia 🕔08:53 20.07.2017

Partia Përparimtare Serbe nuk do të jetë pjesë e qeverisjes lokale në Bujanoc, kështu tha për “Bujanovacke”, Dragan Stevanoviq kordinator i kësaj partie për Jug të Serbisë.

Lexo Artikullin e plotë