Kthehu ...

Opinione

Zgjidhja e dytë “përfundimtare” për Kosovën: Mes modelit të Irlandës Veriore dhe atij të Distriktit të Brçkos

👤Redaksia 🕔21:17 21.05.2018

Kanë kaluar më se tetë vite që nga fillimi i të ashtuquajturit “dialog i nivelit teknik” ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, dialog i cili siç edhe pritej, përfundoi në dialog të pastër politik mes dy vendeve.

Lexo Artikullin e plotë

Edhe skizofrenia e Ligjit të Luftës e ka një ilaç

👤Redaksia 🕔08:44 14.05.2018

Ministri i Jashtëm grek Nikos Kotzias është në momentin historik për vendin e tij të zgjidhjes së një problemi absurd, që ekziston mes dy vendeve tona. Jo më shumë sesa pak orë më parë, ai ka pranuar një keqkuptim shumëvjeçar duke pohuar kështu dhe qëndrimin e ri grek se: Ligji i Luftës është një skizofreni historike.

Lexo Artikullin e plotë

Fati i zi i Luginës!

👤Redaksia 🕔17:47 14.12.2017

Provincat, zakonisht, priren të kenë fat të zi në zhvillimin e tyre politik, ekonomik e kulturor. Për më keq akoma, ato provinca të cilat në masë kontrollohen e administrohen nga shtete joame.

Lexo Artikullin e plotë

Letër proteste: Askush nuk qanë hallin e shqiptarëve të Luginës!

👤Redaksia 🕔08:55 02.10.2017

Kjo letër proteste u drejtohet fillimisht institucioneve diskriminuese të shtetit serb, më pastaj politikanëve shqiptarë të Luginës, autoriteteve shtetërore të Kosovës e Shqipërisë dhe faktorit ndërkombëtar.

Lexo Artikullin e plotë

Nga joserioziteti politik, vijnë edhe masat e përkohshme në Preshevë?

👤Redaksia 🕔09:00 19.09.2017

Në zgjedhjet e 2016-ës PDSH, doli fituese me 14 këshilltar të fituar, dhe nga kokëfortësia e partive të tjera politike, e sidomos e PVD-së, e cila nuk deshti të lidhet koalicion me PDSH-në, si fituese e pastër e zgjedhjeve, dhe të tjerat parti të vogla politike, të cilat në herën e parë ngelën jashtë pushtetit.

Lexo Artikullin e plotë

Organizimi i jetës publike në Bujanoc!

👤Redaksia 🕔21:30 14.09.2017

Serbia ka kohë që komunën tonë e trajton si s’ka më keq! Jashtë mosinteresimit të saj ekonomik e politik karshi komunës sonë, Serbia vazhdimisht është interesuar të prishë organizimin e jetës sonë shoqërore.

Lexo Artikullin e plotë

Rilindja me zemër e Luginës!

👤Redaksia 🕔08:53 30.06.2017

Fitoret e mëdha të dy forcave politike në Kosovë e Shqipëri, respektivisht Lëvizjes VETËVENDOSJE! dhe Partisë Socialiste, në zgjedhjet e fundit, padyshim se duhet reflektuar edhe në trevat etnike ku jetojnë shqiptarët.

Lexo Artikullin e plotë

Kosovë, ktheja borxhin anës Lindore!

👤Redaksia 🕔18:31 25.03.2017

Spektri politik shqiptarë, i Bujanocit dhe Preshevës, përveç që ka shfaqur frikë në raport me paraqitjen e kërkesave jetike të shqiptarëve të këtyre komunave drejtë organeve shtetërore e politikave qendrore në Serbi, ata gjithë këto vite nuk mundën ta ndërtojnë as edhe një raport konkret me autoritetet e shtetit të Kosovës, në të mirë të popullatës shqiptare që jeton në këto anë.

Lexo Artikullin e plotë

Preshevë: Miopia dhe vazhdimi i mjerimit politik provincial

👤Redaksia 🕔12:12 16.03.2017

Dikund në njëzet e dy paragrafët, e shkrimit (mendoj që mirë i kam numëruar paragrafët e përmbajtjes së tërësishme të tekstit nga një kryeradhë në tjetrën sepse ndoshta autori mund të ketë kritere tjera të vlerësimit!?) dhe në tërësinë konceptuale të tij ka pak përmbajtje të qëndrueshme racionale.

Lexo Artikullin e plotë

Shqiprim Arifi të jep vetdorëheqje nga pozita e kryetarit të komunës?

👤Redaksia 🕔08:27 10.03.2017

Gabimet politike të APN-së janë evidente. Duke filluar që nga organizimi partiak dhe themelimi i organeve të partisë, sjellje koniunkturale politike, fushata parazgjedhore diskredituese e herë herë personale, koalicionim jo parimor, parim ky që tashmë po e rrezikon vetë atë dhe punësime jashtligjore dhe më e rënda, diskursi kozmopolit me nuanca serbofile.

Lexo Artikullin e plotë

Lugina e Preshevës midis "patriotizmit" verbal dhe pragmatizmit politik

👤Redaksia 🕔14:22 16.10.2016

Zgjedhjet lokale të 24 prillit 2016 të Serbisë, sollën ndryshime radikale në Luginë të Preshevës.Ky ndryshim konsiston jo vetëm në ndryshimin e klaneve të pushtetmbajtësve lokalë, por paraqet edhe përmbysje të kakofonisë politike, zhurmëmadhe e shurdhuese të biznespolitikës në Preshevë e Bujanoc, që ditën trumpetonte patriotizëm, kurse natën hartonin e kurdisnin plane me kumbarët e tyre politikë të pushtetmbajtësve antishqiptarë të Serbisë.

Lexo Artikullin e plotë

Deklarata e Gjuriqit: Paralajmërim i luftës blic për veriun e Kosovës dhe Lugina e diellit!

👤Redaksia 🕔23:19 16.09.2016

Drejtori i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovën që vepron në kuadër të Qeverisë së Serbisë, Marko Gjuriq, atshti ka marrë fuqi prë të shpërndarë gjithandej deklarata të kësaj natyre, meqë Qeveria jonë dhe Kuvendi i Kosovës miratuan krijimin e kësaj Gjykate politike, që ka për qëllim të sjell para drejtësisë jo vetëm individët përgjejgës të mundsëm për ndonjë krim individual, por de fakto vetë UÇK si institucioni më i lartë i Lirisë që ka prodhuar Kosova, ky krah i Shqipërisë, në historinë e vetë.

Lexo Artikullin e plotë

Të jesh politikan publik, në Luginë të Preshevës!

👤Redaksia 🕔12:02 16.09.2016

Të jesh politikan publik shqiptar, i qëndrueshëm në Serbi, përkatësisht, në Luginë të Preshevës, nuk është aspak e lehtë, madje as relaksuese.

Lexo Artikullin e plotë

Shqiptarët e Luginës, nuk kthehen dhe po vazhdon shpërngulja e qetë nga vendlindja

👤Redaksia 🕔14:26 14.09.2016

«Më 1 mars fillon zbatimi», thoshte me entuziazëm ministrja për Dialog e Qeverisë së Kosovës, Edita Tahiri, lidhur me marrëveshjen e re për diplomat, të nënshkruar në Bruksel me zyrtarët e Qeverisë së Serbisë.

Lexo Artikullin e plotë

Preshevë: Qeverisja e re lokale nuk arriti të largoj bërllokun, të sigurojë ujin e pijshëm për qytetarët...?

👤Redaksia 🕔12:15 14.09.2016

Historikisht është thënë se “dita e mirë shihet në mëngjes herët”, por si ngushëllim për të reflektuar pozitivisht një thënie tjetër e përdorur shpesh thotë “më i mirë është një sherr i sabahut se një vepër e mirë e orëve të mbrëmjes”, kështu do të vlerësohej 100 ditshi i qeverisjes së re lokale në Preshevë.

Lexo Artikullin e plotë

Mos të luhet me nxënësit dhe tesktet në gjuhën shqipe në Luginë të Preshevës?

👤Redaksia 🕔10:15 11.08.2016

Nënshkrimi i Marrëveshjes për tekstet mësimore të shkollave fillore në Luginë të Preshevë, ashtu u vërtetova nga lista e dhënë të teksteve në memorandum, u bë me iniciativën e z.Shqiprim Arifit, kryetar i komunës së Preshevës, të cilën e nënshkruan Përfaqsuesi i Ministrisë së Arsimit të Republikës së Serbisë dhe kryetarit të Këshillit Nacional të Shqiptarëve me seli në Bujanoc, Jonuz Musliut.

Lexo Artikullin e plotë