Çështja e Ujmanit diskutohet mes delegacionit amerikan dhe atij të Kosovës
Rajoni dhe Politika

Çështja e Ujmanit diskutohet mes delegacionit amerikan dhe atij të Kosovës

20.Oct.2020 06:52
0

Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi ka marrë pjesë në një takim me delegacionin e Qeverisë së SHBA-së, të udhëhequr ndihmësi i parë i zëvendës sekretarit të Departamentin të Energjisë, Matthew Zais, ku është diskutuar implementimi i pikave të Marrëveshjes së 4 Shtatorit, të cilat lidhen me diversifikimin e burimeve të sektorit të energjisë, si dhe studimin e fizibilitetit për Liqenin e Ujmanit.

Sipas njoftimit për media, Kuçi në ekspozenë e tij rreth strategjisë së ardhshme të energjisë dhe diversifikimit të burimeve, tha se kjo strategji do të mbështetet në pesë shtylla, burimet e energjisë së ripërtritshme, burimet e linjitit, burimet e gazit, aplikimi i masave efiçiente të energjisë dhe integrimi në tregun regjional.

“Mbi këtë bazë, ministri Kuçi u zotua për projektet konkrete që do të trasojnë rrugën për jetësimin e këtyre objektivave. Në aspektin e Studimit të Fizibilitetit për Liqenin e Ujmanit, si një nga pikat e veçanta në Marrëveshjen e 4 Shtatorit, ministri Blerim Kuçi paraqiti një historik të shkurtër të Ndërmarrjes Publike ‘Iber-Lepenci’, e cila që nga viti 1967 operon dhe menaxhon me asetet ekzistuese, përfshirë edhe Liqenin e Ujmanit”, thuhet në njoftim.

Në komunikatën për media thuhet se “me qëllim të implementimit të suksesshëm, Qeveria e Kosovës do të procedojë planin aksional që do të koordinoj punën me grupe teknike vendore për marrëveshjet e 4 shtatorit”.

Ndërkaq bëhet e ditur se Matthew Zais përsëriti edhe njëherë zotimin e SHBA-së në mbështetje të Kosovës, në funksion të diversifikimit të burimeve të energjisë, rritjes së sigurisë së furnizimit dhe tranzicionit gradual drejt burimeve të qëndrueshme të energjisë.

SHBA-ja dhe Britania dënojnë sulmet kibernetike ruse kundër Lojërave Olimpike
Infektohet një mjek i ndihmës emergjente me Covid-19 në Bujanoc
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration