The Guardian: Si çeku i Lord Bajronit ndihmoi në krijimin e Greqisë moderne?
Rajoni dhe Politika

The Guardian: Si çeku i Lord Bajronit ndihmoi në krijimin e Greqisë moderne?

19.Apr.2021 03:37
0

Ndërsa Greqia feston njëqindvjetorin e luftës së saj të pavarësisë, një kartëmonedhë e zbuluar nga Observer në arkivat shtetërore të vendit hedh dritë të re mbi bujarinë përrallore të Lord Bajronit. Ajo gjithashtu ofron prova të pashlyeshme të angazhimit të tij ndaj çështjes greke.

Në çek Byron përcakton që 4,000 £ – afërsisht 332,000 £ sot – t’i paguhen Giovanni Orlando, një përfaqësues i qeverisë së përkohshme që, i alarmuar nga mënyra se si po zhvillohej lufta, i ishte drejtuar kolegut britanik për fonde.

Paratë do të shkonin drejt nevojave emergjente – veçanërisht financimi i një flote për të mbrojtur Missolonghin nga rrethimi. Të dy palët ranë dakord se do të shlyhej kundër një kredie shumë më të madhe që do të merrej në Londër, ku Orlando drejtohej.

“Për shkak të famës së tij, Bajroni ishte shumë i falsifikuar”, tha Dr Christine Kenyon Jones, i cili studioi shumë nga dorëshkrimet e poetit gjatë bashkë-autorit të një studimi të ri të portreteve të Bajronit.

“Por duket sikur kjo është një nënshkrim origjinal i bashkangjitur skenarit të një nëpunësi, të cilin ai duket se e ka korrigjuar me padurim. Shkrimet e Bajronit, si personaliteti i tij, ishin të shpejta dhe të lira, kështu që ekziston një kontrast midis dorës së kujdesshme të nëpunësit dhe firmës së tij të sigurt me ‘B’ të guximshme, të hapur dhe karakteristikat e saj lulëzojnë në “n”. ”

Që dokumenti të kishte qëndruar pa u vënë re në arkivat e vendit për kaq shumë vite ishte e jashtëzakonshme, tha Dr Christine Kenyon Jones.

D.B – SCAN
Burimi: The Guardian

Belgjika thirrje për përfundimin e dialogut Kosovë-Serbi me një marrëveshje historike
8 vjet nga marrëveshja e parë Kosovë-Serbi në Bruksel
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration